Maşina care ar falimenta Dacia dacă ar apărea şi în România. Autoturismul ăsta pare „venit” din viitor. Foto

Stan Filon 13.07.2021, 18:31

A apărut pe piață mașina care ar falimenta Dacia, dacă ar ajunge în România! Aceasta este produsă în China, este 100% electrică și are un preț foarte atractiv. XPeng G3i este un SUV care arată foarte bine și iese imediat în evidență prin faptul că are unite luminile de întâlnire printr-o bandă luminoasă.

Maşina care ar falimenta Dacia dacă ar apărea şi în România a fost lansată pe piață

XPeng G3i a fost lansată recent în China și se anunță a fi o adevărată atrcție pentru cliențo, mai ales că este 100% electrică și deci prietenoasă cu mediul. În plus, prețul este unul foarte atractiv, iar lista atractiilor principale cuprinde inclusiv un display central cu diagonala de nu mai puțin de 15.6 inch.

Are un volan în trei spițe, iar în spatele său sunt instrumentele de bord digitale. Tapiteria finisata intr-o combinatie contrastanta de albastru si gri promite sa atraga, mai ales că cusăturile sunt de coalre albă. Are guri de ventilatie care se prelungesc pe toata latimea plansei de bord, oar sub capota, noua masina de la XPeng vine, aparent, cu un motor de 194 CP si 300 Nm. Acesta reușește să o propulseze de la 0 la 100 de km pe oră în doar 8,6 secunde.

Masina care ar falimenta Dacia daca ar aparea si in Romania a fost lansata pe piata
Masina care ar falimenta Dacia daca ar aparea si in Romania a fost lansata pe piata

Modelul chinezesc XPeng G3i este 100% electric și poate dezvolta 194 de CP

Versiunea entry-level a mașinii electrice comercializate sub numele de G3i se mai poate lauda si cu o baterie de 55 kWh, in timp ce variantele superioare mizeaza pe una cu capacitatea de 66 kWh. Șoferii care vor alege această mașină pot merge cu o singură încărare a bateriei de la 460, până la 520 de kilometri in ciclul NEDC, în funcție de dimensiunea bateriei.

Prețul de pornire pentru noua bijuterie de la XPeng pornește de la 149.800 RMB, care înseamnă aproape 19.500 de euro. Condcerea companiei chinezești a precizat că aceasta poate fi cumpărată și cu ajutorul ecotichetelor oferite de stat, care vor scădea din prețul mașinii aproximativ 2300 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...