Un brand uriaș nu mai face decât mașini electrice începând cu 2028. Zeci de mii de români au această marcă în garaj

Ana Anitoiu 09.07.2021, 16:42
Un brand uriaș nu mai face decât mașini electrice începând cu 2028. Zeci de mii de români au această marcă în garaj

Un brand uriaș nu va mai face decât mașini electrice începând cu anul 2028. Zeci de mii de români au această marcă în garaj sau în parcare și se bazează pe ea aproape în fiecare zi, fie că circulă în oraș sau fac drumuri mai lungi.

Ce brand uriaș și-a anunțat trecerea la mașini electrice

Mai exact, până în anul 2028, Opel, care face parte din grupul Stellantis, va deveni un brand exclusiv electric în Europa. Anunțul a fost făcut joi de CEO-ul mărcii, Michael Lohscheller. Tot el a declarat că va fi lansată o mașină Opel complet electrică inspirată de modelul Manta al anilor 1970.

”Modelul extrem de emoțional Manta revine într-o versiune complet electrică”, a spus Michael Lohscheller în timpul unei conferințe ce a avut ca temă strategia de electrificare a întregului grup Stellantis din care face parte și marca Opel.

Un brand urias nu mai face decat masini electrice incepand cu 2028. Zeci de mii de romani au aceasta marca in garaj
CEO-ul Opel, Michael Lohscheller

Când va fi lansat modelul electric special

Din primele informații, modelul electric special inspirat din Opel Manta va ajunge pe piață la mijlocul acestui deceniu. O imagine de teaser ce a însoțit prezentarea online din timpul conferinței a prezentat o mașină sportivă cu logo-ul Opel luminat în centrul grilei închise.

În cadrul aceleiași conferințe, grupul Stellantis, din care mai fac parte mărci precum Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Jeep și Peugeot, a anunțat că va dezvolta patru platforme electrice pentru mărcile sale. Numele acestora sunt: STLA Small, STLA Medium, STLA Large și STLA Frame. Acestea vor avea pachete de baterii ce asigură o autonomie maximă cuprinsă între 500 și 800 de kilometri.

Mașinile electrice marca Opel ar urma să folosească platforma STLA Small, în timp ce cea Medium va viza în special brandurile premium. Celelalte două platforme, Large și Frame, vor fi destinate mai ale mărcilor americane ale grupului Stellantis, potrivit AutomotiveNews.

Dacia, model cu șapte locuri

Între timp, a apărut prima imagine cu maşina Dacia cu șapte locuri produsă în România, la Pitești. Modelul dedicat familiei va fi prezentat în premieră la salonul auto de la Munchen, Germania, unde vor fi dezvăluite și alte noutăți.

Deocamdată, despre noua mașină Dacia nu se cunosc foarte multe detalii. Se știe cu certitudine doar că modelul va fi prezentat oficial la data de 3 septembrie și că va fi expus la IAA Mobility începând cu data de 6 septembrie. Conform producătorului, este vorba despre ”un vehicul familial și polivalent”. Vezi AICI prima imagine cu modelul de 7 locuri de la Dacia!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...