Mașina anului 2021 în Europa. Ce țări au cele mai multe automobile în top

Daria Petrescu 03.03.2021, 10:52
Mașina anului 2021 în Europa. Ce țări au cele mai multe automobile în top

La începutul acestei luni, s-a hotărât care este mașina anului în Europa. Evenimentul a avut loc la Geneva pentru a zecea oară consecutiv și a fost organizat de Geneva International Motor Show. Așa cum era de așteptat, din cauza pandemiei de coronavirus cu care se confruntă întreaga lume, evenimentul a fost transmis online. Astfel că, organizatorii au făcut anunțul mult așteptat și anume care este “Mașina europeană a anului 2021”. Iată ce țări au cele mai multe automobile în top:

Mașina anului 2021 în Europa

În urma evenimentului organizat la Geneva, mașina anului 2021 a fost desemnată noua Toyota Yari câștigând titlul cu 266 de puncte la active. Puțini știu, că acest model a primit un astfel de premiu și în anul 2000. De asemenea, în istoria evenimentului,  un alt premiu similar a fost câștigat şi de Toyota Prius în 2005.

Toyota Yaris a fost anul acesta în frunte. În concurs s-au mai aflat modele precum Skoda Octavia (199 puncte), FIAT 500 (240 puncte), CUPRA Formentor (239 puncte),  Land Rover Defender (164 puncte) şi Citroen C4 (143 puncte).

Juriul a fost format din 59 de membri și jurnaliști auto din 22 de țări. Aceștia au selectat câștigătorul dintre șapte modele care au ajuns în runda finaliștilor din primul tur de vot. Acest trofeu este decernat din 1964.

La începutul lunii ianuarie au fost anunțați cei 7 finaliști

Pe 8 ianuarie 2021, juriul competiției internaționale “Mașina europeană a anului 2021” a publicat o listă a finaliștilor, cea din care va fi selectată modelul câştigător.

Condițiile concursului au fost ca toți candidații să noi pe piață și vânduţi în cel puțin cinci țări europene. Mai jos pute’i afla care au fost modelele finaliste. Anul acesta nu s-a făcut publică mai devreme o listă cu modele preliminare din care să fie aleşi candidaţii, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenți

Modelele finaliste  au fost:

-noile Citroën C4

-CUPRA Formentor

-FIAT 500

– Land Rover Defender

-Skoda Octavia

– Toyota Yaris

– Volkswagen ID.3!

Ce țări au cele mai multe automobile în top

Skoda este noua vedetă a Europei și se află în Top 5. Europenii prefer Octavia , iar acest model de mașină se situează pe primul loc în Austria, Cehia, Polonia și Elveția.

Cel mai vândut automobil din Europa, VW Golf, este preferatul clienților doar în Germania și Belgia. Acest automobile se află pe locul 2 înLuxemburg Austria și Norvegia

Locul 2 în Europa, Renault Clio. Acest model s-a vândut în Franța și Portugalia și Belgia. Toyota Corolla este de asemenea preferată în rândul iubitorilor de mașini. Este căutată mai ales în  Finlanda, Irlanda și Letonia. Un alt model Toyota, Yaris, a fost în acest an cel mai vândut în Grecia. De asemenea, a fost preferat în Finlanda, Polonia și Olanda.

Locul 1 în Europa a fost ocupat de:

-1 Hyundai Tucson (Cipru)

– Peugeot 208 (Danemarca)

– Toyota RAV4 (Estonia)

– Suzuki Vitara (Ungaria)

– Fiat Panda (Italia)

– Fiat 500 (Lituania)

– Mercedes A Class (Luxemburg)

– Audi e-tron (Norvegia)

– SEAT Leon (Spania)

– Volvo V60 (Suedia)

– Ford Fiesta (Marea Britanie)

Modelele Dacia se află în 7 țări în Top 10 al vânzărilor, pe piața din România.  Potrivit datelor furnizate de Jato Dynamics, pentru Automotive News. Dacia Sandero se află pe locul 2 în Spania.

Urmăriți Impact.ro și pe