Masca uimitoare cu bicarbonat de sodiu care te scapă de imperfecțiunile de pe ten. De ce alte ingrediente mai ai nevoie

Ioana Bucur 22.01.2021, 11:54
Masca uimitoare cu bicarbonat de sodiu care te scapă de imperfecțiunile de pe ten. De ce alte ingrediente mai ai nevoie

Poate fi folosit la gătit, la curățat suprafețe, împrospătat aerul din casă sau din dulapuri, însă puțini știu că are efecte uimitoare și asupra pielii. Aceasta este masca cu bicarbonat de sodiu ce te scapă de imperfecțiunile de pe ten. Este simplu de făcut și de aplicat, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. De ce alte ingrediente vei avea nevoie.

Masca cu bicarbonat de sodiu – soluția simplă și eficientă împotriva imperfecțiunilor

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul-vedetă când vine vorba despre soluții făcute în casă pentru gospodărie. Scoate petele încăpățânate de pe țesături, curăță aproape orice suprafață, elimină mirosurile neplăcute. Poate fi folosit cu succes și în diferite tratamente de înfrumusețare. Așa că, dacă nu ai posibilitatea să ajungi la un spa, nu ai nevoie decât de muzică bună, câteva lumânări pentru atmosferă și… bicarbonat de sodiu!

Masca cu bicarbonat de sodiu este soluția simplă și eficientă pentru tenul cu probleme, în special pentru persoanele care se confruntă cu acneea. După câteva aplicări, veți observa că petele de pe piele încep să dispară, la fel și ridurile, cearcănele și chiar și punctele negre. Am ales câteva variante ușor de preparat și deloc costisitoare:

1. Mască cu bicarbonat de sodiu și miere

Pentru a o prepara, nu aveți nevoie decât de trei ingrediente, pe care sigur le aveți la îndemână chiar acum:

  • trei sau patru linguri de bicarbonat de sodiu
  • o lingură de miere
  • apă

Se ia un bol în care se amestecă bicarbonatul de sodiu și mierea. Apoi, se adaugă, treptat, apa. Amestecați continuu, până se obține o pastă de consistență groasă. Masca se aplică seara, pe tenul demachiat și curățat, evitându-se zona ochilor. Lăsați să acționeze în jur de 10 sau 15 minute, până se usucă, apoi clătiți cu apă și ștergeți cu un prosop curat.

Cum ajută masca cu bicarbonat de sodiu tenul cu probleme
Orice mască se aplică pe tenul curățat

2. Bicarbonat de sodiu și lămâie

O altă variantă pentru a elimina imperfecțiunile tenului este masca cu zeamă de lămâie, ce se face folosind doar trei ingrediente:

  • două linguri de bicarbonat de sodiu
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • apă

Se pun cele două linguri de bicarbonat într-un vas și se adaugă toată zeama de lămâie. Compoziția trebuie amestecată cu grijă, în timp ce se toarnă, treptat, apa. Cele trei ingrediente se amestecă până vor forma o pastă omogenă. Se aplică pe tenul curat și uscat și se lasă să acționeze timp de un sfert de oră. Masca se îndepărtează cu apă caldă.

În cazul celor cu ten uscat sau sensibil, pentru a se evita deshidratarea pielii de pe față, se recomandă adăugarea câtorva picături de ulei de măsline în compoziția măștii. Tenul va căpăta o strălucire umitoare, iar coșurile și punctele negre vor dispărea în cel mai scurt timp.

3. Bicarbonat și  levănțică

Uleiul esențial de levănțică poate deveni prietenul cel mai bun al tenului cu probleme. A treia variantă de mască este și cea mai plăcută. Pentru a o pregăti, nu aveți nevoie decât de:

  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o picătură de ulei esențial de levănțică
  • o linguriță de miere

Toate cele trei ingrediente se toarnă într-un vas și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Pasta obținută se întinde pe toată fața și se lasă să acționeze nu mai mai mult de 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă și un prosop curat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...