Masca, obligatorie în România și pe stradă!? Nelu Tătaru a făcut mai multe declarații în acest sens

Mirabela Vasile 11.10.2020, 20:54
Masca, obligatorie în România și pe stradă!? Nelu Tătaru a făcut mai multe declarații în acest sens

Masca, obligatorie în România și pe stradă!? Ministrul Sănătățiii spune că recomandă purtarea măștii și în spațiu deschis în București. Și asta în contextul în care rata de infectare cu noul coronavirus a crescut dramatic în ultimele zile și săptămâni. Nelu Tătaru a declarat că purtarea măștii va fi impusă în Capitală și în exterior atunci când „evaluările vor arăta că se impune această restricție”.

Va fi masca obligatorie în România și pe stradă? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Nelu Tătaru a precizat că există o legislație care pune obligativitatea purtării măștilor doar în anumite condiții. Acesta a subliniat că dacă lucrurile vor lua o întorsătură, legislația va fi modificată.

„După cum știți, noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective. După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri, să spunem, de școli sau în zonele aglomerate publice – în târguri, în piețe, în oboare. Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii. Ca recomandare, recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție”, a spus Nelu Tătaru.

Ce masuri au luat autoritatile dupa ce au explodat numarul cazurilor de coronavirus
Ce masuri au luat autoritatile dupa ce au explodat numarul cazurilor de coronavirus

Ce întorsătură a luat infecția de coronavirus în Capitală. Rata de infectare la mia de locuitori a trecut de 2.20

În București numărul cazurilor de coronavirus au explodat. Aici s-au înregistrat nu mai puțin de 539 de morți de la începutul pandemiei. Rata de infectare în Capitală este 2,26 la mia de locuitori. De alfel, aici au fost impuse măsuri speciale. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a stabilit restricțiile din București: restaurantele, cinematografele, teatrele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc și cazinourile se închid, iar purtarea măștii va fi obligatorie în jurul școlilor pe o rază de 50 de metri.

Totuși, ca o excepție, restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și altor unități de cazare vor funcționa pentru clienții cazați deja acolo. Totodată, s-a hotărât intensificarea activităților de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrele unităților școlare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: