Masca de față cu bicarbonat de sodiu. Iată cum se prepară și ce beneficii are

Daria Petrescu 08.09.2020, 11:55
Masca de față cu bicarbonat de sodiu. Iată cum se prepară și ce beneficii are

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai apreciate ingrediente, care se găsește aproape în toate bucătăriile. Pe lângă faptul că are numeroase proprietăți, este folosit și în tratamentele cosmetice. Ei bine, există o mască pentru față, care se face din bicarbonat de sodiu. Iată cum se prepară și ce beneficii are.

Masca de față cu bicarbonate de sodiu, care face minuni pentru tenul tău

Amestecul din miere, bicarbonat de sodiu şi apă îţi va reda luminozitatea şi va îndepărta celulele moarte. Aceasta este una dintre cele mai eficiente măști naturiste pentru față. Îți curăță tenul în profunzime și o să vezi rezultatul în doar câteva zile. Mai mult, celulele moarte de pe față vor fi îndepărtate.

În timp ce bicarbonatul de sodiu curăță în profunzime, mierea are proprietăți antibacteriene. Conține antioxidanți utili în stoparea procesului de îmbătrânire a pielii. Acțiunea acestei măști este blândă, așa că o poți folosi chiar dacă ai un ten sensibil.

Ingredientele de care ai nevoie:

Pentru a prepara amestecul ai nevoie de 4 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de miere și 2 lingurițe de apă. Puteți folosi apa în funcție de consistența pe care o doriți.

Mod de preparare

Într-un vas din sticlă, adaugă bicarbonatul de sodiu și apoi peste el mierea. Treptat adăugați apa și amestecați încontinuu, până obțineți consistența groasă, scrie secretele.com.

După ce ai curățat bine tenul, aplică pasta, evitând zona ochilor și a nărilor. Pasta trebuie lăsată pe față timp de 10-15 minute. În câteva secunte pielea se va strange puțin și veți avea o senzație de furnicătură, ceea ce este normal. Îndepărtează cu un prosop umed,  prin frecare, pasta de pe faţă folosind mişcări circulare uşoare.

Clăteşte-te bine cu apă şi usucă pielea prin tamponare. Pasta obținută, o puteți folosi și a doua zi, în cazul în care nu ați consumat totul din vas. Trebuie doar să mai adăugați puțină apă. Mai mult,  poţi folosi surplusul pentru exfolierea corporală. Foloseşte masca o dată pe săptămână.

Întrebuințările bicarbonatului de sodiu

Aragazul poate fi curățat foarte simplu, după ce ai înlăturat grătarul și ochiurile. Presară bicarbonat de sodiu pe partea metalică și apoi stropește suprafața cu oțet. Lasă întreaga pastă să acționeze timp de 30 de minute. Apoi freacă suprafața cu un burete

Frigiderul va arăta impecabil după ce îl cureți cu un amestec de apă caldă și detergent de vase. Apoi, clătește totul cu un amestec de apă caldă și bicarbonat. Folosește o cârpă uscată pentru a șterge interiorul.

Bicarbonatul de sodiu face minuni
Bicarbonatul de sodiu face minuni

Gresia este mai ușor de curățat dacă adaugi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în găleata de apă caldă.

Elimină petele din cești adăugând bicarbonat peste zona afectată. Apoi curăță cu o cârpă umedă.

Termosul se poate păta foarte ușor, însă se poate curăța la fel de simplu. Pune 1-2 lingurițe de bicarbonat în vas și apoi umple-l cu apă fiartă. Lasă totul să acționeze câteva ore, până se răcește, cu capacul pus. Clătește bine la fnal.

Beneficii

  • Tratează micozele bucale. Și asta pentru că  amestecul este un puternic alcalinizant.  Așa că poate trata micozele bucale. Trebuie doar să faceți gargară cu el ori pur și simplu
  • Te ajută să slăbești – apa cu lămâie și un vârf de bicarbonat elimină și toxinele stocate în celulele grase, având proprietăți detoxifiante.
  • Previne infecțiile urinare.