Mărturiile unui prizonier rus. Cum sunt pedepsiți soldații care nu respectă ordinul lui Vladimir Putin

Beatrice Dumitru 12.03.2022, 18:29
Mărturiile unui prizonier rus. Cum sunt pedepsiți soldații care nu respectă ordinul lui Vladimir Putin

Războiul din Ucraina a scos la iveală haosul din armata rusă. Unii dintre soldații rușț deveniți prizonieri au dezvăluit detalii din interiorul trupelor lui Vladimir Putin, care au știut că vin în țara vecină pentru o misiune de menținere a păcii. Soldatul a spus și cum sunt pedepsiți cei care nu vor să participe la acest război.

Detalii din interiorul armatei ruse

Armata ucraineană a luat prizoneri mai mulți soldați ruși, iar președintele Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ 500-600 s-au predat. Unul dintre militarii ruși devenit ostatic a vorbit despre atmosfera extrem de tensionată din interiorul trupelor coordonate de Moscova.

În timpul unui interogatoriu făcut public de Serviciul de Securitate al Ucrainei, prizonierul a povestit că 600 de pușcași marini ruși nu au vrut să lupte și au organizat o revoltă lângă Odesa, oraș țintă pentru trupele de la Moscova.

Mărturiile unui prizonier rus. Cum sunt pedepsiți soldații care refuză să lupte în războiul din Ucraina
Ucraina a capturat zeci de soldați ruși.

Ce pățesc cei care nu vor să participe la război

Un alt prizonier a spus în timpul interogatoriului că șefii armatei au reluat practica „echipelor de execuție” – eșaloane care urmăresc principalele forțe ale Federației Ruse și care îi ucid pe cei care vor să dezerteze. Potrivit acestuia, forțele de ocupație și-au dat seama că nu se află într-o misiune de menținere a păcii, pe măsură ce au început să atace Ucraina.

Ni s-a dat să înțeles că nu ne vom putea întoarce, pentru că veneau trenuri după noi, ucigând dezertori care încercau să se întoarcă acasă”, mărturisește prizonierul, potrivit
yoowely.com.

Devenit complice la crime, prizonierul rus a spus că regretă că nu a avut curajul să procedeze ca pușcașii marini care nu a părăsit nava lângă Odesa și că armată Rusiei este cu moralul la pământ.

Armata de ocupaţie este demoralizată şi suprimată. Deci victoria Ucrainei vine în curând!„, au afirmat oficiali ucraineni.

Pe 10 martie, navele de război ruse carea erau masate în jurul orașului Odesa s-au retras subit, deși toți experții așteptau un bombardament masiv îndreptat înspre zonele locuite. Situat la 300 kilometri  vest de peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, orașul este văzut ca un punct strategic atât de Ucraina, cât și de Rusia, iar cucerirea lui ar avea repercusiuni semnificative, nu numai asupra celor două țări, dar și pentru regiunea extinsă a Mării Negre, avertizează experții.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...