Mărturii din infern. Un român întors din Beirut povestește: “Hotelul unde am locuit este făcut zob, mergeam des în port, era mereu lume multă, nici nu vreau să mă gândesc…”

Cătălin Mureșanu 06.08.2020, 13:56

Explozia din Beirut a șocat o lume întreagă. Suflul a lăsat în urma sa zeci de victime, mii de persoane rănite, pagube materiale însemnate, imaginile apocaliptice surprinse pe camerele de supraveghere fiind greu de privit.

Un român povestește drama trăită în Beirut

Liviu Ciobotariu (49 ani) s-a întors de curând din Beirut, după ce fostul jucător de la Dinamo și-a terminat mandatul de selecționer al echipei naționale de fotbal a Libanului. Marți, imediat după ce a avut loc explozia, telefonul lui „Ciobi”, care se află în concediu, a început să sune din ce în ce mai des.

„Am primit mai multe mesaje. Un fost colaborator de-ai mei din Arabia Saudita m-a întrebat dacă sunt bine, era un pic speriat, precipitat. Eu nu știam despre ce e vorba, el nu știa că eu am plecat din Beirut, până mi-a trimis un clip cu explozia. Atunci mi-am dat seama despre ce e vorba și am început eu să-mi sun apropiații.  Am vorbit cu mai mulți oameni, i-am sunat pe toți, iar ei mi-au spus că s-a simțit foarte tare”, povestește fostul tricolor.

Liviu Ciobotariu, despre explozia din Liban
Liviu Ciobotariu, despre explozia din Liban

“Hotelul în care am stat este făcut zob”

Liviu Ciobotariu a afirmat că știe foarte bine zona în care a avut loc explozia, hotelul în care a locuit pe perioada șederii sale la Beirut fiind foarte aproape de locul deflagreației:

„Nu se știe ce s-a întâmplat cu adevărat. Mi-a spus translatorul care a lucrat cu mine că hotelul unde am locuit eu este făcut zob, geamuri sparte, mașini distruse. Locuiam relativ aproape, la câțiva kilometri, mergeam des în port, era o zonă foarte frumoasă, cu terase, cu faleză, lume multă toată ziua, nici nu vreau să mă gândesc la cei care au fost surprinși acolo”.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Sunt obișnuiți cu situații dificile, spun „Alhamdulillah” și merg mai departe

Totuși, Ciobotariu crede că libanezii vor trece peste acest necaz, motivul fiind simplu, sunt obișnuiți cu astfel de situații:

„Au trecut printre multe încercari, însă nu e foarte plăcut să îți cadă toate geamurile în cap, să îți vezi bunurile distruse. Cum spun ei: Alhamdulillah (n.r. Slavă Domnului) și viața merge înainte”.

Urmăriți Impact.ro și pe