Marș de protest impresionant pentru susținerea lui Donald Trump în America. Ce s-a întâmplat chiar ieri

Iancu Andreea 15.11.2020, 10:33
Marș de protest impresionant pentru susținerea lui Donald Trump în America. Ce s-a întâmplat chiar ieri

Mai mulți susținători ai președintelui american încă în funcție au organizat un marș de protest impresionant pentru susținerea lui Donald Trump. Astfel, capitala SUA a fost copleșită de miile de oameni care au pornit pe străzi în semn de sprijin față de politicianul de la Casa Albă.

Motivul pentru care oamenii au organizat un marș de protest pentru susținerea lui Donald Trump

Președintele american, încă în funcție, se bucură de simpatie din partea unora dintre americani. Aceștia s-au adunat într-un marș de protest pentru a-l susține pe Trump, în ciuda pierderii alegerilor prezidențiale. Astfel, capitala federală, Washington D.C. a fost împânzită de cetățeni care și-au arătat sprijinul față de Donald Trump. De asemenea, protestatarii au scandat sloganuri care susțin acuzele nefondate de fraudă electorală pe care președintele Americii le afirmă de la începutul cursei pentru prezidențiale.

Pentru a-și arăta gratitudinea față de cei prezenți pe străzile din Washigton D.C., însuși Donald Trump s-a alăturat marșului. Acesta a mers printre susținătorii săi într-o mașină a Serviciilor Secrete, de la fereastra căreia i-a salutat pe cei prezenți.

Marșul a debutat în jurul orei locale 17:00 și a adunat mai multe grupuri de extremă dreapta și anti-guvernamentale precum „Proud Boys”, „Oath Keepers” și QAnon printre ceilalți susținători. De asemenea. evenimentul a fost denumit„Million MAGA March” (Marșul MAGA de un milion). Unul dintre punctele culminante ale marșului a fost momentul în care cei veniți să îl susțină pe Donald Trump s-au unit într-un grup pentru a cânta imnul național al SUA.

Totuși, de la eveniment nu au lipsit violențele. Un individ, care părea să provină din afara marșului, a fost lovit de mai multe ori de ceilalți susținători.

Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din SUA

În ciuda susținerii de care se bucură președintele încă în funcție al Statelor Unite ale Americii, cursa electorală a fost pierdută. Republicanul Donald Trump a pierdut fotoliul de la Casa Albă în favoarea democratului Joe Biden. Scorul a fost la un moment dat extrem de strâns, pe parcursul numărării voturilor, însă în final, Donald Trump a pierdut alegerile cu 232 de voturi față de 290 de voturi, cât a obținut Joe Biden.

Totuși, președintele Trump se mai poate bucura de confortul de la Casa Albă până în luna ianuarie. Atunci el și soția sa, Melania Trump vor părăsi reședința prezidențială, cedându-le astfel locul lui Joe Biden și echipei sale.

Deși a pierdut în mod evident cursa electorală, Donald Trump nu a încetat să acuze fraudarea alegerilor, afirmând că au fost probleme la numărarea voturilor din anumite state.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...