Marina Voica, primele declarații după ce a fost operată. Cum se simte artista de 84 de ani: „Am slăbit foarte mult”

Ana Ionescu, Ciprian Ioana 31.05.2021, 17:30
Marina Voica, primele declarații după ce a fost operată. Cum se simte artista de 84 de ani: „Am slăbit foarte mult”

Cântăreața Marina Voica trece prin momente grele. La 84 de ani, artista a suferit recent o operație pe cord deschis, după ce mai mulți medici au refuzat să o trateze.

Cum se simte Marina Voica după ce a fost operată la inimă

Marina Voica a fost operată pe cord dechis la un spital de specialitate din Brașov. Cântăreața prezenta leziuni severe la două dintre valvele inimii, iar viața sa era pusă în pericol. Intervenția chirurgicală a fost una reușită, iar artista a fost externată și spune că se simte bine. Are numai cuvinte de laudă la adresa medicului care i-a salvat viața.

„Sunt acasă la Breaza. Cel mai bun doctor chirurg din această țară mi-a deschis și mi-a scos inima, a pus-o în palmele lui, inima bătea fără să se oprească și a făcut din ea minune, a făcut-o aproape nouă. Nu a durat operația foarte mult și iată-mă acuma operată cu mare succes! Îi mulțumesc din tot sufletul domnului doctor că a ținut inima mea bătând în palmele lui minunate. Am fost operată în cea mai bună clinică din Brașov. După 7 zile am fost externată și am continuat recuperarea acasă… A fost greu, eu sunt singură… Eu sunt cardiacă mai de mult, dar nu s-a observat fiindcă știam cum să duc viața. Pe scenă dau tot, nimeni nu a știut, au crezut că eu țin un regim de viață, eu am un sistem, să forțez lucrurile, apoi stau și mă gândesc ce se întâmplă. La un moment dat mi-am dat seama că nu mai merge să trag, am început să mă simt prost, așa e la stenoză mitrală. În ultimul moment am fost operată, fără exagerare, dacă nu găseam un om, din prieten în prieten, și am ajuns la acest doctor minunat, era prea târziu”, a povestit artista la o emisiune tv.

Marina Voica primele declaratii dupa ce a fost operata Cum se simte artista de 84 de ani2
Marina Voica primele declaratii dupa ce a fost operata Cum se simte artista de 84 de ani

Operația a durat trei ore

Marina Voica a mărturisit că operația pe care a suferit-o a durat trei ore. Acum stă acasă singură și spune că nu vrea să stea la pat. Este obișnuită să facă mișcare, iar doctorul i-a permis chiar să conducă mașina.

„Operația nu a durat mult, fiindcă doctorul se grăbea să mai curețe și partea dreaptă a inimii, trebuia să lucreze foarte repede, am auzit că numai 3 ore… Acasă stau singură, eu fac totul cu grijă. Cred că la mine e mai curat acum, decât când eram sănătoasă. Eu trebuie să mă mișc și sunt obligată să mă mișc după operație, nu trebuie să stau. Eu mă simt mai bine când mă mișc. Trebuie să ai foarte multă voință. Grădina mea este superbă! Am putere să am grijă și de una și de alta. Încă nu mi-a revenit pofta de mâncare, am slăbit foarte mult. Mașinuța mea mă așteaptă, am pornit-o la prima cheie, încă pot să conduc, sunt aptă, doctorul mi-a dat voie, dar parcă nu îmi vine”, a mai povestit Marina Voica.

Urmăriți Impact.ro și pe