EXCLUSIV

Marina Almășan, uimită de ce a văzut în Danemarca. Ce nu i-a plăcut deloc prezentatoarei TV: „Am experimentat o mulțime de lucruri” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 28.06.2022, 18:07

După o pauză de trei ani, vedeta TVR și-a reluat șirul călătoriilor prin lume, care au ca rezultat final o carte în care autoarea va așterne pe hârtie impresiile sale despre țara vizitată. La provocarea ambasadorului danez, prezentatoarea a acceptat să „zboare” în Copenhaga, iar în cele zece zile petrecute în capitala Danemarcei a călătorit cu toate mijloacele de transport posibile, potrivit propriilor sale mărturisiri făcute pentru impact.ro.

Marina Almășan, uimită de ce a văzut în Danemarca

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe cartea despre fostul său soț, Victor Socaciu, iar Marina Almășan se pregătește să scrie o alta, a 16-a la număr. De data aceasta, mare pasionată de călătorii, după cum însăși declara, prezentatoarea tv va așterne pe hârtie impresiile sale după cele zece zile petrecute în Danemarca, în care, potrivit propriilor sale mărturisiri, a experimentat o mulțime de lucruri.

„Mă aflu pentru zece zile în Copenhaga, într-un proiect dezvoltat în colaborare cu MAE, Ambasada României la Copenhaga și Ambasada Danemarcei la București. Va rezulta o carte, de fapt un nou jurnal de călătorie, care va ieși pe piață în această toamnă. În călătorie mă însoțește colega mea de la TVR, Elena, cea care va semna și fotografiile din viitoarea mea carte”, a declarat vedeta tv pentru impact.ro.

Marina Almasan, uimita de ce a vazut in Danemarca
Marina Almasan, uimita de ce a vazut in Danemarca

„Prețurile sunt astronomice”

Marina Almășan a călătorit cu toate mijloacele de transport, inclusiv cu bicicleta, mărturisind totodată că Danemarca este țara în care numărul acestora îl depășește pe cel al mașinilor.

„Cele zece zile au fost extrem de dense, am călătorit cu toate mijloacele de transport posibile: cu avionul, trenul, autobuzul, metroul, vaporașul,  trenulețul, bicicleta. Danemarca este țara în care numărul bicicletelor îl depășește pe cel al mașinilor. Într-un timp atât de scurt am experimentat o mulțime de lucruri: am colindat muzeele și palatele Copenhagăi, am asistat la schimbarea gărzii regale, am participat la câteva concerte ale Festivalului de jazz, am degustat bunătăți locale, am fost în Parcul de distracții Tivoli – cel mai din lume, am admirat corăbiile vikinge, ba am făcut și ceva shopping, dar nu prea mult, caci în Danemarca prețurile sunt astronomice”, a adăugat aceasta.

Cea mai inedită experiență

Vedeta TVR ne-a povestit, totodată, și despre cea mai inedită experiență trăită în aceste zile, cea dintr-un muzeu al Științei, „Experimentarium”.

„Una dintre experiențele cele mai inedite pe care am trăit-o: m-am aflat, preț de câteva secunde într-un…balon de săpun! Aceasta într-un muzeu inedit al științei – denumit Experimentarium”, a completat vedeta, care ne-a mai spus că a primit povocarea de a scrie o carte despre Danemarca chiar de la ambasadorul danez, în urmă cu ceva timp, mai precis cu ocazia lansării unei alte cărți, cea despre Suedia. Deplasarea vedetei în Copenhaga a fost suportată, financiar, de mai multe companii daneze, și nu numai. Marina Almășan a scris cărți pe bandă rulantă, iar printre țările descrise se numără China, America, Luxemburgul, Japonia și Norvegia, țări pe care de altfel le-a și vizitat și care au impresionat-o de-a lungul călătoriilor sale.

Urmăriți Impact.ro și pe