Marina Almășan i-a luat apărarea lui George Buhnici și a urmat un val de critici la adresa ei. Acum vedeta a luat o decizie radicală (Exclusiv)

Elena Avramescu 23.07.2022, 08:51
Marina Almășan i-a luat apărarea lui George Buhnici și a urmat un val de critici la adresa ei. Acum vedeta a luat o decizie radicală (Exclusiv)

Scandalul cu George Buhnici a ajuns la cote maxime, escaladând rapid, astfel că a creat furie în rândul telespectatorilor, dar și a vedetelor, care au ținut să-l critice pe acesta pentru cuvintele grele pe care le-a adresat la TV. Cu toate acestea, există o persoană care susține o parte din ceea ce Buhnici a declarat, fiind vorba despre Marina Almășan.

Marina Almășan sare în apărarea lui Buhnici

Aceasta a vorbit pentru impact.ro că după ce a avut mai multe lucruri de spus cu privire la persoanele supraponderale, demarând chiar o campanie pentru ca lumea să poată conștientiza cât de periculoase sunt kilogramele în exces și ce război trebuie pornit împotriva acestora.

Marina Almășan a luat-o pe același trend descendent în urma popularătății după ce și-a exprimat părerea cu privire la declarațiile făcute de George Buhnici. A ținut să menționeze că nu are nimic cu femeile supraponderale însă este esențial, pentru sănătatea lor, să aibă grijă ce și cât mănâncă, deoarece alimentația este vitală.

Fiindcă și-a atrs multe critici la adresa sa, prezentatoarea a spus că a mers chiar mai departe, demarând un program de slăbit, astfel că intenționează să lupte intens contra obezității.

„Imi fac pentru inabilitatea mea de a fi reușit să exprim ceea ce am vrut, de fapt. Editorialul meu s-a dorit o pledoarie, ]ntr-un stil pamfletar, la adresa acelor persoane supraponderale, care ne șochează prin maniera lor de a se afișa în public. Nimic mai mult.

Da, e-adevărat, punctul de pornire l-a constituit scandalul iscat cu o zi înainte de declarația lui George Buhnici și am considerat necesar să-mi exprim și opinia cu privire la dreptul fiecărui jurnalist de a-și spune punctul de vedere, orcât de incomod ar fi. Probabil, trebuia să dezaprob, întâi de toate, limbajul folosit de acesta.

Dar de aici și până a se deturna opinia mea, transformand-o într-o atitudine generalizată împotriva supraponderalilor, e cale lungă! Campania declanșată astăzi pe site-ul pe care-l conduc este, de fapt, felul meu de a demonstra nu numai că nu am nimic cu aceste persoane (pentru unele, pe care le și cunosc, am toată prețuirea și admirația!), dar că și vreau să-i ajut, așa cum pot – în primul rând să conștientizeze cât de periculoase sunt kilogramele în exces , iar în al doilea rând cum să pornească această necesară luptă împotriva lor. Lupta contra obezitații este un război la scară planetară și ar trebui ca și jurnaliștii români să i se alinieze.

În rest, o să fiu atentă pe viitor cum îmi formulez textele, ca să nu mai dau naștere la interpretări. Lumea e foarte inflamată din cauza problemelor din viața de zi cu zi și reacționează exagerat la lucruri nesemnificative, în raport cu primele”, a declarat aceasta pentru impact.ro.

Motivul pentru care Marina Almășan a programat lansarea cărții despre Victor Socaciu doar la o anumită oră. „M-a urmărit toată viața”. EXCLUSIV
Marina Almasan

„Greutatea în exces e însotită de cancer”

Aceasta și-a început campania invitând un medic endocrinolog extrem de cunoscut, care a lucrat într-unul dintre cele mai renumite spitale de endocrinologie din Europa: Institutul Național de Endocrinologie C.I.Parhon, fiind vorba despre medicul Ileana Marinescu, care a ținut să-i dea dreptate lui Buhnici, spunând totuși că limbajul folosit nu a fost deloc cel potrivit, astfel că putea să-și exprime părerea într-un mod mai elegant, care să nu deranjeze atât de tare.

„Din păcate, foarte mulți copii sunt obezi pentru că manâncă prost și incorect și foarte multe fete tinere sunt corpolente. Eu aș merge însă pe aspectul medical, nu atât estetic.

În primul rând e dovedit că mortalitatea este mai mare la cele obeze, față de cele non-obeze, că îmbătrânirea este și ea mai accentuată la obeze. Greutatea în exces e însotită de risc de boli de inimă, de hipertensiune, de diabet, de gută, de piatră la colecist, de CANCER! Da, de cancer!”, a spus medicul.

Marina Almășan a mărturisit că preferă bronzul făcut acasă, astfel că nu a mai dat pe la mare de mai bine de 10 ani, iar acesta lucru este din cauza formelor căpătate în ultimul timp, pe care nu vrea să le expună.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...