Derapajul lui George Buhnici ar putea fi taxat. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, ce riscă jurnalistul

Ana Anitoiu 19.07.2022, 21:12
Derapajul lui George Buhnici ar putea fi taxat. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, ce riscă jurnalistul

Derapajul lui George Buhnici ar putea fi taxat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care s-a autosesizat după declarațiile pe care le-a făcut influencerul cu privire la aspectul fizic al femeilor care merg la plajă.

Președintele CNCD, despre declarațiile lui George Buhnici

Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat că membrii colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au hotărât să se autosesizeze cu privire la afirmațiile lui George Buhnici.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus Csaba Asztalos, potrivit g4media.ro.

Derapajul lui George Buhnici ar putea fi taxat
George Buhnici

Ce riscă George Buhnici

Președintele CNCD a mai spus că în țară, condiția femeii este una dificilă. România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane, iar toate acestea au legătură cu tratamentul în societate.

„Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”, a explicat Csaba Asztalos.

În cazul în care decizia CNCD în acest caz va fi că George Buhnici este vinovat de o faptă de discriminare, acesta ar putea fi sancționat cu o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

Ce a spus George Buhnici

Amintim că George Buhnici a spus, într-un interviu pentru Antena Stars, că ar prefera ca atunci când merge la mare, să nu vadă piele cu vergeturi. El a adăugat că ar fi mai bine ca unele femei să investească în ore la sală banii pe care îi dau pe tatuaje. În plus, el a spus că se simte norocos că are o soție care arată ca o minoră.

La rândul ei, soția lui George Buhnici, Lorena, a publicat la un moment dat pe Facebook imaginea unei femei la plajă, cu mesajul „balenuța rusească”. Femeia i-a luat apărarea partenerului său de viață, spunând că în România există un număr mare de obezi, iar soțul ei n-a făcut decât să spună acest lucru mai direct. În plus, ea a spus că cei care îl consideră misogin pe influencer nu cunosc definiția corectă a acestui termen.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...