EXCLUSIV

Maria Ciobanu încinge hora în America și la 83 de ani. “Nu renunță la cântat”. Când revine ”Ciocârlia muzicii populare” în România. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 21.06.2021, 20:32

Ionuţ Dolănescu le aduce vești bune fanilor Mariei Ciobanu, celebra lui mamă, stabilită în America, de aproape 20 de ani: ”Mama este sănătoasă, iar asta sper să bucure multă lume, nu doar pe mine. Vorbim des la telefon, iar în martie, când am fost cel mai recent în Statele Unite, am avut ocazia de a o îmbrăţişa”, ne-a spus Ionuț, pentru impact.ro.

Maria Ciobanu încinge hora în America și la 83 de ani

Solistul Ionuț Dolănescu ne-a vorbit despre celebra lui mama, Maria Ciobanu, căreia atât de frumos i se spune ”Ciocârlia muzicii populare românești”:

Mama este sănătoasă, iar asta sper să bucure multă lume, nu doar pe mine. Vorbim des la telefon, iar în martie, când am fost cel mai recent în Statele Unite, am avut ocazia de o şi îmbrăţişa, ne-a precizat Ionuţ Dolănescu.

Acesta nu a negat că mama lui, ajunsă la venerabila vârstă de 83 de ani şi stabilită de aproape 20 de ani la Los Angeles, acolo unde deține o casă impresionantă, mai cântă la petrecerile din America, dar a evitat să precizeze dacă ea va mai face anul acesta naveta, între cele două continente, așa cum obișnuia în fiecare toamnă. Fiul Mariei Ciobanu şi al lui Ion Dolănescu a mai adăugat:

Tot ce vă pot spune e că tragem cu toţii speranţe că lucrurile vor reveni uşor-uşor la normal. Am primit deja ceva invitaţii şi cred că vara asta va fi mult mai plină decât cea precedentă, în materie de evenimente.

Maria Ciobanu încinge hora în America și la 83 de ani
Ionuț Dolănescu, alături de părinții săi, Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

”Vreau să am peste 1.000 de fini, ca Ion Dolănescu!”

Ionuţ continuă tradiţia lui Ion Dolănescu, regretatul său tată, de a avea foarte mulţi fini.

O ţară întreagă ştie că tata a avut foarte mulţi fini. Peste 1.000, iar mulţi dintre ei nu doar botezaţi, ci şi cununaţi. Aşa că, într-un fel încerc să duc mai departe tradiţia. Nu le-am făcut o statistică, dar aş zice că mă sunt aproape de jumătatea cifrei. Anul trecut, în pandemie, cu toate condiţiile acelea dificile, am mai adăugat trei, spune Ionuț, pentru impact.ro.

Zilele trecute, el a fost nașul de botez al lui Alexandru, nepotul Elisei Stan, cunoscuta producătoare de emisiuni de muzică populară de la TVR, cu care Ion Dolănescu a colaborat adesea.

Nu puteam refuza o asemenea propunere, aşa că evenimentul s-a derulat chiar în acest weekend, de Rusalii. A fost ceva de nedescris, ne-a mai povestit Ionuţ Dolănescu.