EXCLUSIV

Marele actor din România care a revenit pe scenă la 82 de ani. Nimeni nu se mai aştepta la asta. „Mă simt încă tânăr” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 08.02.2022, 12:16
Marele actor din România care a revenit pe scenă la 82 de ani. Nimeni nu se mai aştepta la asta. „Mă simt încă tânăr” EXCLUSIV

Virgil Ogășanu, unul dintre cei mai cunoscuți actori români ai ultimei jumătăți de veac, susține că încearcă și de multe ori și reușește să rămână un om activ, atât în ciuda vârstei, cât și a efectelor actualei pandemii. Acum un an, acesta se lupta în spital, cu o formă severă de COVID.

În ultima perioadă, programul personal al actorului îi este dat ușor peste cap de tot felul de telefoane neașteptate, prin care este încurajat să facă tot felul de „investiții, în te miri ce”.

„Mă mai trezesc cu câte un telefon de la diverse persoane, pe care nu le cunosc, dar care mă încurajează să cumpăr nu știu ce medicamente pentru inimă sau alimente de nu știu care.

Tot felul de investiții în te miri ce, pe care de altfel nici nu le iau în seamă! Nu știu de unde au tras ei concluzia că aș avea nevoie de ceva anume.

Nu am! În plus, mă simt încă tânăr!”, tratează cunoscutul actor cu mult umor situația creată, într-un fel tot ca urmare a pandemiei actuale.

Însă cel mai tare se amuză pe seama celor care îi precizează, plin de încredere, că „au de toate pentru toți, dar și pentru toate gusturile”.

Distribuit în „ O scrisoare pierdută”

La cei aproape 82 de ani ai săi, actorul a cărui carieră se confundă în mare parte cu istoria scenei Teatrului Municipal „L.S. Bulandra”, spune că și-a făcut curaj pentru a urca iar pe scenă.

De data asta însă, pe prima scenă a țării, la „Național”, acolo unde a fost distribuit în clasica piesă a lui Ion Luca Caragiale, „O scrisoare pierdută”.

La rugămintea lui Horațiu Mălăele, bun amic de-al său, Virgil Ogășanu a acceptat să-i dea viață unuia dintre personajele-cheie ale spectacolului, Zaharia Trahanache.

Virgil Ogasanu
Virgil Ogasanu

A acceptat la rugămintea lui Horațiu Mălăele

Revenirea sa în incinta Teatrului Național spune că i-a trezit anumite amintiri numeroase, însă realitatea a fost cea care  s-a impus.

„Mai erau câteva proiecte pe care aș fi putut să le pun pe scenă la . A venit pandemia și a trebuit să renunț, măcar pentru un timp, la ele. La acesta însă a contat foarte multă prietenia cu Horațiu Mălăele.

El m-a rugat să ne revedem la spectacol, în cadrul căruia am adăugat și ultimul act al comediei, pe care inițial nu-l lucrasem. Atmosfera e puțin ciudată acum. Ultimii doi directori generali ai teatrului nu mai sunt. S-au dus, Dumnezeu să-i odihnească! Apoi, repetițiile cu sistemul ăsta legat de pandemie.

Plus îmbolnăvirile, care ne-au mai dat peste cap agenda spectacolelor. Și nu în ultimul rând, numărul totuși mic al spectactorilor! Știm cu toții că orice spectacol se ține doar cu 30% din locuri ocupate, ceea ce se simte, din mai toate punctele de vedere!”, a caracterizat el situația actuală.

Pe oxigen, în spital

Însă se grăbește să adauge că nu e vorba despre o plângere. Fiindcă acest început de an e total diferit de cel de anul trecut. În ianuarie 2021, Virgil Ogășanu, soția sa, Valeria Ogășanu, pe care a întâlnit-o pe scena Teatrului Bulandra, și fiul lor, Mihai Ogășanu, cunoscut compozitor,  dar și actor, se îmbolnăveau de COVID.

Forma cea mai gravă urma să o dezvolte chiar Virgil Ogășanu, care pentru o perioadă de timp a trebuit trecut pe oxigen, în spital. Ulterior, și-au petrecut cea mai mare parte a anului la vila lor din Cornu.

Urmăriți Impact.ro și pe