Marea Neagră face noi victime. În ciuda steagului roșu, alți doi bărbați s-au înecat în mare

Mihnea Tălău 02.09.2022, 17:34
Marea Neagră face noi victime. În ciuda steagului roșu, alți doi bărbați s-au înecat în mare

Un turist, de 53 de ani, din Slobozia, a murit vineri înecat pe litoral, în stațiunea Jupiter, în timp ce cadavrul unui alt turist, de 25 de ani, dat dispărut în mare  cu trei zile în urmă, a fost adus de valuri pe plaja din Eforie Nord. Un altul, este căutat încă de scafandri, la Costinești.

Steagul roșu nesocotit de turiști

Cu toate că a fost arborat steagul roşu, scăldatul fiind interzis din cauza vântului şi a valurilor puternice, mulți turiști nesocotesc pericolul și se avântă în larg.

Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, a anunțat că bărbatul din Slobozia a fost scos la mal, iar cadrele medicale au încercat minute în șir resuscitarea acestui. Din păcate, toate eforturile au fost în zadar, constatându-se decesul acestuia.

Salvamarii au găsit pe plajă, tot vineri, trupul persoanei dispărute miercuri seară la Eforie Nord, după ce a intrat în mare şi nu a mai revenit la mal.

Salvamarii au solicitat, în van, înființarea Poliției plajelor

„Persoană decedată, găsită de salvamari pe plaja din Eforie Nord. Au intervenit şenilata de la Eforie şi ambulanţa SAJ. Se confirmă ca fiind vorba despre bărbatul dispărut în data de 31 august”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”.

Victima este un tânăr de 25 de ani, din judeţul Olt.

Mulți salvamari vor să renunțe la slujbă

În stațiunea Saturn, un turist de 71 de ani a intrat în mare pentru a-și salva nepotul de 39 de ani. Acesta din urmă a fost scos cu greu din valuri, întrucât abia se mai ținea pe picioare. El a avut nevoie de oxigen pentru a-și reveni. Unchiul lui a fost resuscitat și la final au apărut semne vitale, ambulanța transportându-l de urgență la spital.

În această vară, 13 persoane și-au găsit sfârșitul în mare.

Salvamarii au solicitat, în van, înființarea Poliției plajelor. Drept urmare, mulți dintre aceștia au anunțat că vor să renunțe, că s-au săturat să își tot riște viața.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...