Salvamarii au avut nevoie de Poliție ca să scoată oamenii din apă. Momente tragi-comice pe Litoral

Ioana Bucur 26.08.2022, 21:06
Salvamarii au avut nevoie de Poliție ca să scoată oamenii din apă. Momente tragi-comice pe Litoral

Se spune că nu poți face bine cu forța cuiva, doar că, în multe situații, este necesar. Au fost momente tragi-comice pe litoral, unde salvamarii au avut nevoie de Poliție ca să scoată oamenii din apă. Turiștii care se bucură de ultimele zile din sezonul de concedii nu au ținut cont de nimic, nici măcar de faptul că își puneau viața în pericol.

Salvamarii au ajuns să cheme Poliția pentru a-i scoate pe oameni din apă

Marea a fost neliniștită zilele trecute în multe dintre stațiunile litoralului românesc. În condițiile în care valurile deveniseră foarte mari, atingând și doi metri, și se formaseră curenți puternici, salvamarii au decis să arboreze steagul roșu ce interzice oamenilor să intre în apă, din Eforie Nord până în Vama Veche

Cu toate astea, mulți turiști au decis să ignore interdicția, chiar dacă o baie în mare îi punea în pericol.

S-a întâmplat în Eforie Nord, unde un bărbat nu a ținut cont de niciunul dintre avertismentele salvamarilor și a intrat în apă, trecând și de geamandură. Salvatorii au fluierat în jur de 40 de minute, încercând să îl convingă să se întoarcă la mal. Au primit în schimb injurii și agresivitate, salvamarii apelând la intervenția Poliției pentru a aplana scandalul. Bărbatul a dispărut, însă, până ala apariția oamenilor legii.

Doi bărbați au fost la un pas de moarte, în stațiunea Jupiter. Turiștii au fost prinși și duși de curenții puternici în larg. Au scăpat nevătămați doar datorită intervenției rapide a salvatorilor.

Sătui să se lupte cu cei care nu vor să respecte regulile, salvamarii au chemat și în Jupiter Poliția.

„Am avut parte de ajutorul celor de la Poliţie, foarte mare impact a avut asupra lor. Chiar i-am scos pe toţi afară din apă. Ei nu conştientizează pericolul, ei nu înţeleg. Încercăm să îi lămurim, îi fluierăm, le spunem să vină mai la mal, ne ascultă atunci, pe moment. Se îndepărtează iarăşi…”, spune Răzvan Viza, salvamar Jupiter, pentru observatornews.ro.

Salvamarii au avut nevoie de Poliție ca să scoată oamenii din apă. Momente tragi-comice pe Litoral
Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Trei decese, într-o singură zi

La începutul lunii august, doi bărbați s-au înecat la Eforie Nord. Victimele sunt un tânăr în vârstă de 28 de ani din Ialomița și un salvamar în vârstă de 48 de ani, care intrase în mare să îl salveze pe tânăr.

În aceeași zi, un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit înecat la Saturn.

„Pompierii militari au fost solicitaţi de salvamarii din staţiunea Saturn să intervină pentru acordarea primului ajutor unui bărbat scos din mare de aceştia. Au fost alocate şenilata, o ambulanţă SMURD, precum şi elicopterul SMURD. Victima, un bărbat de 22 de ani, se afla în stop cardio-respirator”, a declarat Oana Manoilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...