Mare surpriză la sondajul IMAS, cu cine ar vota românii. Urcare spectaculoasă pentru un partid

Mare surpriză la sondajul IMAS, cu cine ar vota românii. Urcare spectaculoasă pentru un partid

Nici PNL, nici PSD nu se înghesuie în simpatia populară. Este concluzia ultimului sondaj IMAS, care arată că PNL e în continuă scădere în intențiile de vot ale românilor și că nici PSD nu se simte mai bine.

Urcarea spectaculoasă la care nimeni nu se aștepta

PNL avea luna trecută 33% intenții de vot la alegerile parlamentare, dar luna asta au scăzut la 32,6%. PSD scade în continuare de la 24,8, cât avea luna trecută, la 23%.

În aceste condiții, Victor Ponta și Pro România a crescut cu 3 puncte procentuale și a ajuns la 11,2%, față de aprilie, când intențiile de vot ale românilor nu le dădeau mai mult de 11,2%. De altfel, Pro România e în continuă creștere, încă din ianuarie, când, potrivit Europa FM, partidul era creditat la un ridicol 3,8%. Activitatea lui Ponta, ieșirile lui, comentariile, declarațiile au reușit să crească interesul electoratului pentru Pro România, dar, oricum, mai e mult până departe.

Barna, fă-te că lucrezi! Detaliul penibil care l-a făcut pe liderul USR de râsul lumii. În sondaje stă din ce în ce mai prost.

Barna, fă-te că lucrezi! Detaliul penibil care l-a făcut pe liderul USR de râsul lumii. În sondaje stă prost, chiar dacă reușește să mai urce câte puțin.

De la sticla cu parfum, PMP a ajuns să doarmă-n drum

Și USR a crescut. Acum, partidul e cotat cu 11,6%, în ciuda aparițiilor din ce în ce mai penibile ale liderului Dan Barna, care se preface că scrie la laptop cu o atitudine foarte serioasă.

PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș, a rămas cu 5,1% în intențiile de vot ale electoratului la alegerile parlamentare. UDMR a înregistrat o ușoară scădere și are tot 5,1% din intenții.

Partidul înființat de Traian Băsescu, PMP, a scăzut sub pragul electoral – 3,7% – în lipsa unui lider puternic și vocal. La fel și ALDE, care are 4,2% din intențiile de vot ale electoratului.

Sondajul realizat de IMAS a fost întocmit la comanda Europa FM. Anchetele au fost realizate între 8 – 27 mai, pe un eșantion de 1.010 persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI