Ludovic Orban are zilele numărate ca premier? Cine sunt PNL-iștii care îi cer schimbarea din funcție

Andrei Cezar / 26.05.2020, 16:45

Scaunul de premier al lui Ludovic Orban se clatină. Potrivit unor surse din interiorul partidului, mai mulți liberali ar fi nemulțumiți de activitatea cabinetului său și ar dori o schimbare. Liderii PNL și președintele Klaus Iohannis se întâlnesc astăzi la ora 17, la Vila Lac, unde vor avea ca teme principale de discuție rectificarea bugetară și analiza activității Guvernului.

Cine sunt PNL-iștii care ar vrea schimbarea lui Orban din funcția de premier

Începând cu ora 17, la Vila Lac va ava loc o întâlnire la care vor lua parte greii din conducerea PNL, mai mulți primari , dar și președintele Klaus Iohannis. Principalele teme de discuție sunt: rectificarea bugetară, activitatea Guvernului, eventual şi schimbarea echipei de la Palatul Victoria înainte de alegeri.

Potrivit unor surse citate de Advarul.ro, tot mai mulți membri din PNL se declară nemulțumiți de activitatea cabinetului Orban și consideră că întreaga echipă guvernamentală ar trebui să fie schimbată. Nemulțumirile lor sunt legate de măsurile economice pe care le-au luat miniștrii din actuala formulă de guvernare și doresc să impună un nou program de relansare economică a țării.

În plus, vor ca administrația centrală și cea locală să fie reformată, pornind de la digitalizarea acestora.

Cei care sunt nemulțumiți de activitatea cabinetului Orban s-au grupat în jurul europarlamentarului Rareș Bogdan, și el o vocea critică la adresa unor apropiați ai prim-ministrului.

Ludovic Orban are zilele numărate ca premier? Cine sunt PNL-iștii care îi cer schimbarea din funcție
Ludovic Orban are zilele numărate ca premier? Cine sunt PNL-iștii care îi cer schimbarea din funcție
Foto: Libertatea.ro

Rareș Bogdan, atac la dur la adresa unui consilier de-al lui Ludovic Orban

Prim vice-președintele PNL, Rareș Bogdan, s-a remarcat în ultimele săptămâni prin mai multe atacuri la adresa unor apropiați ai premierului Orban. Ultimul dintre ele a fost îndreptat împotriva consilierului său pe probleme economice, Bogdan Glăvan.

„Vă doresc să nu fiți niciodată în situația mea, pentru că eu trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme, pentru tot felul de indivizi… dacă vrei să iei 15.000 lei, stai mă acasă. Că nu am venit la guvernare, nu am alergat ca nebunul un an de zile în toată ţara şi nu am dormit 4 ore pe noapte ca să iei tu salariu de 15.000 lei. Eu am alergat pentru PNL şi alerg pentru PNL alături de 240.000 membri nu ca dl Glăvan sau alţi maimuţoi să îşi ia Consiliu de Administraţie sau să spună că el a venit la guvernare ca să ia un salariu de 15000 lei. Asta chiar mă scoate din sărite.

Pentru că nu am pus niciun om în vreun Consiliu de Administraţie, nu am niciun Consiliu de Administraţie, nu mă interesează să numesc vreun om în Consiliu de Administraţie şi nici să numesc oameni care să spună, dacă chiar e aşa, că a venit la guvernare ca să ia 15.000 de lei. Mi se pare aberant. Ştii ce greu e să răspunzi pentru aceşti glăveni când eşti de bună credinţă şi vrei ca ţara să se schimbe? Sunt într-o situaţie în care îmi vine să ies public şi să spun mai multe decât spun, pentru că eu nu am venit la guvernare ca Glăvan să ia 15.000 lei şi 7 consilii de administraţie”, a declarat luni, Rareş Bogdan, la B1.

Până acum europarlamentarul nu a negat că ar vrea să fie prim-ministru, dar susține că dorește să facă lucrurile ”pas cu pas”.

Tensiunile din PNL vor trebui să fie tranștate într-un timp cât mai scurt, în contextul în care alegerile parlamentare și cele locale bat la ușă. Contestatarii lui Orban consideră că dacă lucrurile vor merge pe aceeași direcție, fără politici de relansare economică și reformă administrativă, există pericolul ca PNL să piardă laegerile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI