Marcel Ciolacu, vești noi despre salariile și taxele românilor: „Nu mai putem crea tot timpul excepţii”

Elena Avramescu 02.05.2023, 10:19
Marcel Ciolacu, vești noi despre salariile și taxele românilor: „Nu mai putem crea tot timpul excepţii”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a ținut să facă recent mai multe declarații în care a vorbit despre una dintre problemele cu care se confruntă romînii, și anume salariile și taxele. Astfel că a făcut anunțul mult așteptat, ținând să precizeze că acestea nu vor fi tăiate și nici nu se ia în calcul vreo majorare.

Liderul PSD, noutăți despre modificarea salariilor românilor

„Pensiile şi salariile nu vor fi tăiate și nici nu se ia în calcul vreo majorare de taxe”, a spus președintele PSD la Antena 3.

Liderul PSD a ținut să mai menționeze că ordonanța austerității, act normativ care ar trebui să aducă statului o economie de 10 miliarde de lei, va fi pe masa Guvernului săptămâna viitoare iar singurele concedieri vor avea loc în cabinetele demnitarilor.

„Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie! Am hotărât în coaliţia ca o prioritate să fie noua lege a salarizării, pentru că nu mai putem crea tot timpul excepţii. Nu mărește, nimeni, nicio taxă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

În plus, acesta chiar s-a pronunțat pentru înjumătățirea personalului care lucrează în cabinetele demnitarilor, în contextul în care Guvernul va adopta

ordonanţa prin care se vor opri angajările la stat.

„Nu poți să îl tot umfli, ca pe un pește-balon, pentru că, la un moment dat, nu mai e sustenabil”, a mai notat liderul PSD.

Se pare că angajările la stat se stopează, mai puțin în sănătate și învățământ, iar sporurile vor dispărea complet, prin viitoarea lege a salarizării, promite liderul PSD. În plus, dacă va ajunge premier, se va lupta pentru impozitarea progresivă.

În privința pensiilor, Marcel Ciolacu a mai precizat că acestea vor fi indexate cu rata inflaţiei la finalul anului, iar banii sunt deja prevăzuţi în buget.

Marcel Ciolacu avertizeaza Kievul
Marcel Ciolacu avertizeaza Kievul

Marcel Boloș, veste rea pentru angajații de la stat din România

Cu numai o zi în urmă, Marcel Boloș a anunțat că implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va aduce bani mulți în țară, însă va avea și unele obligații care se vor reflecta direct în buzunarul acestora. Astfel că sporurile vor fi plafonate la 20 la sută din salariul de bază, ceea ce va duce la o scădere a veniturilor. Măsura va fi implementată prin noua lege a salarizării negociată în cadrul PNRR.

Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat că pot exista și alte sporuri, însă acestea vor fi limitate la acest procent. Guvernul a dat un mandat pentru a încerca să reducă cheltuielile cu salariile, însă încă nu se știe cum vor reuși să o facă.

Se pare că există o necesitate de a reduce semnificativ indicatorul legat de cheltuielile cu salariile, dar nu dorește să bulverseze sectorul public prin măsurile luate, astfel că reforma este o realitate și este inclusă în PNRR. Declarația vine în contextul în care varianta tăierii salariilor bugetarilor a fost respinsă de coaliția de guvernare.

„Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ. Vom vedea. Lucrăm la construcția legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi, potrivit Antena3 CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...