Marcel Ciolacu tună, fulgeră și face acuzații grave: „Se încalcă Constituția grav”

Mihai Roșoiu 10.12.2020, 13:53
Marcel Ciolacu tună, fulgeră și face acuzații grave: „Se încalcă Constituția grav”

S-au încins spiritele în politica românească. Marcel Ciolacu tună, fulgeră și face acuzații grave. Ținta șefului PSD este Klaus Iohannis, iar nebunia s-a dezlănțuit în ultimele ore. Liderul social-democraților consideră că președintele statului încalcă grav constituția, oferind detalii într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Partidul Social Democrat a obținut cele mai multe procente la ultimele alegeri parlamentare din 6 decembrie. În ciuda acestui rezultate, șansele PSD de a forma viitorul guvern sunt reduse. Klaus Iohannis a vorbit în mai multe rânduri despre un Executiv susținut de o coaliție de Centru-Dreapta.

Marcel Ciolacu face acuzații grave la adresa președintelui Iohannis

Președintele PSD îl atacă frontal pe Iohannis și-l acuză de încălcarea gravă a Constituției României. În opinia lui Ciolacu, partidul pe care-l reprezintă trebuia invitat la negocierile de la Cotroceni:

„ Aici nu vorbim de Partidul Social Democrat, sau de alte partide. Aici vorbim despre o gașcă a perdanților, girată în acest moment de Iohannis, care este paralel cu Constituția. Au început niște negocieri înaintea negocierilor, ceea ce este total nepermis. Dacă până acum domnul Orban mergea în calitatea sa oficială de prim-ministru la Cotroceni, și era un lucru normal, din acest moment se încalcă Constituția grav. Iar noi vom face tot ce putem, legal și constituțional și democratic pentru a apăra voturile românilor.”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu tuna, fulgera si face acuzatii grave
Marcel Ciolacu tuna, fulgera si face acuzatii grave

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru premier

Ciolacu a dezvăluit cine va fi propunerea social-democraților pentru funcția de prim-ministru. Politicianul a spus că PSD îl va nominaliza pe Alexandru Rafila pentru Palatul Victoria: „ Astăzi voi avea un Birou Politic Național cu colegii mei unde îl vom desemna pe domnul Alexandru Rafila să fie candidatura noastră pentru funcția de prim-ministru și vom discuta toate procedurile legale pe care le vom face în perioada următoare.”, a dezvăluit Marcel Ciolacu.

Reprezentantul Partidului Social Democrat opinează că formațiunea sa politică trebuia invitată la negocieri de către președintele Klaus Iohannis. Politicianul face acuzații grave la adresa șefului statului, considerând că avem de-a face cu o încălcare gravă a Constituției:

„ Este exclus să mergem la Cotroceni dacă Partidul Social Democrat nu este invitat ca primă forță politică pentru a face prima propunere de prim ministru. Ați mai auzit vreodată, chiar în democrația tânără din România sau în Europa, în care liderul unui partid este invitat cu niște colegi la președintele României în exercițiu? Președintele României care este președintele tuturor românilor, unde se scriu pe bilețele propuneri de prim-ministru? Există o asemenea batjocură la adresa votului românilor?”, a spus șeful PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe