Nominalizare cu ghinion pentru Alexandru Rafila. Ce se întâmplă cu doctorul care e propunerea PSD pentru postul de premier

Mihai Roșoiu 09.12.2020, 09:02
Nominalizare cu ghinion pentru Alexandru Rafila. Ce se întâmplă cu doctorul care e propunerea PSD pentru postul de premier

Alexandru Rafila este unul dintre oamenii momentului în România. Doctorul, care e propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru al României, trece prin momente delicate. După o campanie electorală solicitantă coroborată cu activitatea sa medicală, Rafila are probleme. Nominalizare cu ghinion pentru Alexandru Rafila. Ce se întâmplă cu medicul-politician aflăm chiar de la el.

Ce se întâmplă cu Alexandru Rafila, doctorul propus de PSD pentru funcția de prim-ministru

Alexandru Rafila este în izolare. Unul dintre membrii familiei sale s-ar fi infectat cu Covid-19 și în momentul de față parlamentarul nu mai intră în contact cu nimeni. Surse apropiate familiei Rafila susțin că cea care a contractat virusul este soția medicului. Acum cei doi se află în izolare.

După ce va fi testat, cunoscutul medic va știi dacă este, la rându-i purtător al virusului. În mod surprinzător, Alexandru Rafila, care a intrat în contact cu mai multe persoane în această perioadă, nu a fost cel care s-a îmbolnăvit. Totuși, chiar dacă nu va avea coronavirus, Alexandru Rafila va fi nevoit să stea la izolare cel puțin 14 zile.

Nominalizare cu ghinion pentru Alexandru Rafila
Nominalizare cu ghinion pentru Alexandru Rafila

Alexandru Rafila ar putea fi viitorul prim ministru al țării

Ajuns în Parlament după ce a fost ales pe listele PSD, medicul Alexandru Rafila este unul dintre nominalizații partidului pentru funcția de prim-ministru. Reprezentantul OMS în România poate deveni șeful Executivului dacă social democrații ar forma viitorul guvern al țării.

Într-o intervenție televizată, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a rostit numele lui Alexandru Rafila ca posibil viitor premier:

În acest moment sunt patru propuneri. Este domnul Sorin Grindeanu, este domnul Mihai Tudose, este domnul Vasile Dîncu şi, mai nou, este şi domnul Alexandru Rafila, ţinând cont de contextul actual prin care trece în mod deosebit România”, a declarat Ciolacu.

Surprins de propunerea partidului

Parlamentarul Alexandru Rafila nu și-a putut ascunde surprinderea în momentul în care și-a auzit numele pe lista posibililor succesori ai lui Ludovic Orban. Acesta a fost mai degrabă rezervat la afirmația șefului său de partid:

Nu am discutat cu domnul Ciolacu, m-a luat prin surprindere propunerea lui, dar înţeleg că nu era vorba despre singura propunere, erau mai multe propuneri pentru acest post. Îmi pare bine că domnul preşedinte Ciolacu s-a gândit şi la mine, dar ca să răspunzi la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios, pentru că e vorba de responsabilitate în primul rând şi în al doilea rând trebuie să se şi întâmple”, a spus Rafila, la Realitatea Plus.

Urmăriți Impact.ro și pe