Marcel Ciolacu tună și fulgeră după ce PNL l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier: „Groparul economiei româneşti”

Iancu Andreea 09.12.2020, 20:53
Marcel Ciolacu tună și fulgeră după ce PNL l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier: „Groparul economiei româneşti”

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri seară despre decizia PNL de a-l propune pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României. Politicianul critică în termeni duri această propunere a liberalilor și susține că medicul Alexandru Rafila ar fi fost mult mai potrivit pentru funcție.

Marcel Ciolacu critică aspru propunerea lui Florin Cîțu ca Prim Ministru

Vestea că Ministrul Finanțelor Florin Cîțu ar putea să îi ia locul lui Ludovic Orban în fruntea Executivului a adus un val de reacții. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat dur această decizie a PNL-ului și a afirmat că liberalii nu au înțeles nimic în urma votului exercitat de români la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Peneliştii n-au înţeles absolut nimic din votul românilor! Să îl propui premier pe Cîţu – groparul economiei româneşti este o mare mare bătaie de joc!!! Aceşti inconştienţi sunt interesaţi doar de ciolan, în timp ce sute de oameni mor zilnic de virus. Nu le pasă absolut deloc de oameni, pentru că altfel ar fi votat propunerea PSD- doctorul Alexandru Rafila. Tot ce vor este să mai fure în continuare şi să mai împrumute câteva zeci de miliarde de euro  pentru buzunarele clientelei politice, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Totodată, social-democratul a afirmat că partidul său nu va vota această propunere și chiar îi îndeamnă pe români să se revolte pentru că votul lor a fost confiscat.

Nu mai au nicio legitimitate! PSD nu poate vota niciodată o asemenea ruşine de propunere! Iar dacă USR şi UDMR o vor face atunci vor fi părtaşi la această catastrofă naţională! Cred că este momentul ca românii să se revolte împotriva celor care vor să le confişte votul, a adăugat Ciolacu.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a fost propus de PNL pentru funcția de premier
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a fost propus de PNL pentru funcția de premier

Florin Cîțu, desemnat propunerea pentru funcția de Prim Ministru

Președintele PNL și fostul premier Ludovic Orban a anunțat în mod oficial propunerea PNL pentru postul de Prim Ministru în persoana domnului Florin Cîțu. Această decizie a avut loc ca urmare a unei reuniuni prin videoconferință a membrilor din Biroul Politic Național al PNL. În cadrul reuniunii, membrii au decis prin vot această propunere pentru conducerea Executivului. Ludovic Orban a explicat cum s-a ajuns la numele lui Florin Cîțu.

A fost propunerea președintelui – interesantă – ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier. Am scris același nume, a spus Orban.

De asemenea, liderul PNL a motivat această opțiune, considerându-l pe Cîțu cel mai potrivit om pentru a ocupa funcția de premier al României în această situație dificilă în care ne află din pricina pandemiei.

Nu e întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice, de un premier cu credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Florin Cîțu a purtat negocieri importante cu partenerii europeni și cu instituțiile internaționale. Florin Cîțu a reușit, alături de BNR, Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă. Cunoaște foarte bine problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării și, în mare parte, are și pregătite soluțiile, iar multe care se derulează în continuare, a adăugat Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...