Marcel Ciolacu, declarații neașteptate despre alegerile anticipate. Atac la PNL

Diana Radu 07.01.2020, 17:47
Marcel Ciolacu, declarații neașteptate despre alegerile anticipate. Atac la PNL

Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa membrilor PNL pe care-i acuză că insistă cu declanșarea alegerilor anticipate, pentru a bloca majorarea pensiilor. De asemenea, preşedintele interimar PSD mai susține că liberalii votează majorari de ochii lumii după care le contestă pe ascuns la Curtea Constituțională a Românei (CCR).

Marcel Ciolacu, declarații neașteptate despre alegerile anticipate: ”PNL e incapabil să guverneze”

Președintele interimar PSD a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj în care aduce mai multe reproșuri și acuzații partidului aflat la guvernare. Mai exact, Marcel Ciolacu este revoltat de faptul că salariile profesorilor nu vor mai crește în acest an, așa cum prevedea proiectul de lege propus de PSD. Mai mult, Ciolacu îi acuză pe liberali că nu au de gând să crească nici pensiile de la 1 septembrie și de aceea cer alegeri anticipate.

Marcel Ciolacu, alegeri anticipate, pnl
Marcel Ciolacu, declarații neașteptate despre alegerile anticipate: ”PNL e incpabil să guverneze”

”PNL este incapabil să guverneze și contestă la CCR chiar și proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile. Pe 1 ianuarie, câteva mii de români așteptau să li se facă dreptate și să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019 (…).De Revelion, PNL și-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni și a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloșie! De aici și insistența cu anticipatele: să nu mărească NICI pensiile de la 1 septembrie!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Deputații PNL au votat pe 4 decembrie, în unanimitate, proiectul de lege propus și inițiat de PSD. În schimb, pe 31 decembrie, Guvernul a contestat proiectul de lege argumentând că inițiativa încalcă prevederile Constituției, respectiv articolul 138 alineatul (5) și articolul 111 alineatul 1, mai exact, nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare.

Curtea Constituțională (CCR) va dezbate pe 5 februarie sesizarea Guvernului în ceea ce privește majorarea cu 20% a salariilor de bază pentru angajații Bibliotecii Naționale, Bobliotecii Academiei Române și a sporurilor pentru personalul ANSVSA.

Urmăriți Impact.ro și pe