Marcel Ciolacu face anunțul momentului: „Săptămâna viitoare voi merge în Ucraina”

Mihnea Tălău 20.04.2022, 12:47
Marcel Ciolacu face anunțul momentului: „Săptămâna viitoare voi merge în Ucraina”

Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat pe o rețea de socializare, că săptămâna următoare va merge în Ucraina. El spune că se va deplasa în țara vecină, aflată în plin război, pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul ucrainean și pentru a discuta cu etnicii români.

Marcel Ciolacu va merge săptămâna viitoare în Ucraina

Săptămâna viitoare voi merge în Ucraina pentru a ne exprima solidaritatea cu vecinii noștri și pentru a discuta cu etnicii români.
Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri din Europa, SUA și din lume la reconstrucția acestei țări.

Acest lucru va necesita un efort concertat al României, în consultare și coordonare cu aliații noștri din UE și cu instituțiile comerciale globale. Și, bineînțeles, trebuie să includă consultări profunde cu Ucraina, care va avea nevoie de investiții enorme pentru a-și reconstrui propria economie și infrastructură devastate”, a scris pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu.

Camera Deputaților anunță că vizita va avea loc pe 27 aprilie

„Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război. De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană. Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitației adresate de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk”, se precizează într-un mesaj transmis de Camera Deputaților.

Președintele Senatului va merge și el în Ucraina

Și președintele Senatului, Florin Cîțu a declarat, la rândul său, că va merge în Ucraina în zonele afectate de război.

„Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocităţi. Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucţie al Ucrainei după război”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...