Marcel Ciolacu îl va însoți pe Florin Cîțu la Kiev. Președintele PSD, despre calendarul vizitei în Ucraina: „Credem că se va concretiza”

Ana Anitoiu 14.04.2022, 14:32
Marcel Ciolacu îl va însoți pe Florin Cîțu la Kiev. Președintele PSD, despre calendarul vizitei în Ucraina: „Credem că se va concretiza”

Marcel Ciolacu îl va însoți pe Florin Cîțu la Kiev. Președintele Camerei Deputaților și al PSD a făcut dezvăluiri, joi, despre calendarul vizitei oficiale în Ucraina, ce va avea loc la aproximativ două luni de când liderul rus Vladimir Putin a declanșat un război în această țară.

Marcel Ciolacu, despre vizita oficială în Ucraina

Potrivit lui Marcel Ciolacu, invitația în Ucraina a fost primită atât de președintele Senatului și al PNL, Florin Cîțu, cât și de el. Liderul PSD a spus că cel puțin din punct de vedere diplomatic, este normal să existe o abordare comună. Astfel, cei doi politicieni vor merge împreună în țara invadată de Rusia.

„Nu ştim dacă este exact data de 27, dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi marea parte din întâlniri”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, la DCNews.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că în propunerea de calendar este inclusă și o întrevedere cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Liderul PSD a precizat că probabil se va concretiza și această întâlnire, în special după discursul pe care liderul de la Kiev l-a susținut în Parlamentul României.

Marcel Ciolacu a mai spus că în calendarul vizitei în Ucraina pe care o va face alături de Florin Cîțu se află și alte întâlniri, precum și deplasări în zone de conflict şi în zonele cele mai afectate de ofensiva declanșată de Vladimir Putin.

Marcel Ciolacu il va insoti pe Florin Citu la Kiev
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Marcel Ciolacu, despre o temă de discuție pe care o are pe agendă pentru vizita în Ucraina

Totodată, Marcel Ciolacu a declarat că printre temele de discuție ce se află pe agenda de lucru se numără și drepturile minorităților românești din Ucraina, care este afectată de acest război declanșat de Rusia la data de 24 februarie.

„Este trecută pe agenda de lucru şi este normal. Minoritatea românească este implicată, fiindcă ei sunt cetăţeni ucraineni, este implicată în acest război, alături de cealaltă populaţie a ucrainei şi toate minorităţile”, a spus Marcel Ciolacu.

La rândul lui, Florin Cîțu a confirmat, miercuri, pe Facebook, că va face o vizită oficială în Kiev, la invitația Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Președintele Senatului a precizat că va merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocități.

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a adăugat, în mesajul publicat pe Facebook, că în timpul vizitei sale în Ucraina va discuta cu oficialii din această țară despre implicarea României în planul de reconstrucție al țării afectate de ofensiva rusă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...