Marcel Ciolacu, atac sub centură către Florin Cîţu: “Pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum?”

Mihai Roșoiu 03.11.2020, 13:06
Marcel Ciolacu, atac sub centură către  Florin Cîţu: “Pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum?”

Președintele PSD l-a atacat în termeni duri pe ministrul Finanțelor Publice. Acesta din urmă a lansat mai multe săgeți către PSD în ultimele săptămâni. A răspuns Marcel Ciolacu, atacul sub centură către Florin Cîțu fiind unul foarte agresiv. Șeful partidului de stânga l-a luat la țintă pe Cîțu, acuzându-l de multe declarații aberante.

Marcel Ciolacu l-a atacat pe Florin Cîțu pentru împrumuturile externe

Liderul social democraților și-a vărsat năduful pe șeful Finanțelor într-un interviu acordat la televiziunea publică. Marcel Ciolacu a făcut o analogie cel puțin curioasă și neașteptată. El a lansat o întrebare cu substrat pentru actualii guvernanți. Ciolacu a adus aminte de finele anilor ’80, când România reușea să își achite datoria externă. Momentul reprezenta o adevărată premieră mondială, țara noastră fiind singura din istorie, care reușea să scape de datorii.

„Pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum?”, a întrebat retoric Marcel Ciolacu în direct la TVR.

Marcel Ciolacu ii acuza pe liberali de lipsa de transparenta
Marcel Ciolacu ii acuza pe liberali de lipsa de transparenta

Șeful Partidului Social Democrat a trecut apoi la nominalizari. Ținta prinicipală a lui Marcel Ciolacu a fost Florin Cîțu pe care l-a atacat fără menajamente:

„Vă spun eu cum văd situaţia cu domnul Cîţu. El în loc să vină să explice românilor cum a reuşit performanţa să împrumute această ţară la o dobândă de 4,74 – cea mai mare dobândă pe care o plăteşte un stat al UE, cum, să ne explice cum timp de 10-15 ani vom plăti aceste împrumuturi de aproape 100 de miliarde până în acest moment. Noi vrem un singur lucru de la domnul Cîţu şi de la domnul Orban: să vină cu proiectul de buget în transparenţă. Nu-i păcăli şi nu-i minţi să le iei votul!”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Președinte PSD: „Uitați-vă la omul ăsta. El din asta trăiește”

Atacurile la adresa lui Florin Cîțu au continuat și au căpătat alte forme. Ministrul Finanțelor Publice a fost pus la zid pentru ultimele dezvăluiri făcute în spațiul public. Despre impozitarea bisericilor, Marcel Ciolacu a avut o declarație uluitoare:

„Omul nu ştiu ce ceaiuri ia el dimineaţa, seara. Acest om este un mitoman, omul minte cum respiră. Uitaţi-vă la el, a găsit el într-un calculator că impozitează PSD-ul bisericile… Omul din asta trăieşte. Nu am niciun apetit să stau să comentez tâmpeniile spuse de ministrul Finanţelor”, a punctat șeful PSD.

Marcel Ciolacu, atac sub centură către Florin Cîțu. Președintele PSD România crede că actualii guvernanți trebuie să dea dovadă de transparență maximă. Salariile, pensiile și alocațiile sunt subiecte pe care Ciolacu crede că Executivul trebuie să le discute fățiș.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI