Marcel Ciolacu, reacție agresivă după ce a fost amendat pentru încalcarea regulilor din pandemie: “Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine”

Iancu Andreea 25.10.2020, 14:16
Marcel Ciolacu, reacție agresivă după ce a fost amendat pentru încalcarea regulilor din pandemie: “Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine”

Președintele Camerei Deputaților și liderul PSD a reacționat dur după ce a primit amendă pentru că nu a respectat regulile impuse de autorități, în contextul pandemiei. Marcel Ciolacu a postat un mesaj agresiv pe contul său de Facebook în care motivează fotografiile în care apare la masa unui restaurant alături de alte 10 persoane.

Marcel Ciolacu, surprins în timp ce încălca regulile din pandemie

Președintele Partidului Social Democrat a fost surprins într-o serie de fotografii în timp ce se afla la masa unui restaurant din Buzău. Fără a ține cont de regulile privind distanțarea, la masa lui Ciolacu se aflau 10 persoane, deși numărul maxim permis este de șase.

Deși are de plătit o amendă pentru zădărnicirea combaterii bolilor, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj dur Guvernului Orban.

“Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!

Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți.

Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, spunea Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu, la masa unui restaurant din Buzău, cu 10 persoane la masă și fără mască de protecție
Marcel Ciolacu, la masa unui restaurant din Buzău, cu 10 persoane la masă și fără mască de protecție

Polițiștii au sancționat pensiunea

“În urma unor sesizări, cu privire la eventuale încălcări ale normelor sanitare în vigoare în incinta unei unități turistice din județul Buzău, un echipaj de poliție s-a deplasat la locația indicată, pentru a face verificări în sensul celor sesizate și pentru a lua măsurile legale în situația confirmării celor semnalate.  La momentul sosirii la adresă, polițiștii au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis.

S-a constatat că parte din personal nu respecta întocmai măsurile de protecție individuală.  Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Totodată, polițiștii au reprelucrat administratorului unității turistice prevederile legale instituite de starea de alertă și necesitatea respectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Având în vedere și imaginile apărute în spațiul public, polițiștii vor continua verificările pentru a stabili cu exactitate derularea activităților la locația operatorului economic și dispunerea măsurilor legale care se impun”.

Șeful PSD a mai fost surprins încălcând regulile privind limitarea răspândirii pandemiei. În luna mai, Marcel Ciolacu a vorbit de la tribuna Parlamentului fără a purta mască de protecție. Atunci, el a motivat gestul său printr-o afecțiune medicală, “o deviație de sept, depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leșinului“.