Marcel Ciolacu: „Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să elaborăm un alt proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale”

Mihnea Tălău 06.05.2022, 14:54
Marcel Ciolacu: „Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să elaborăm un alt proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale”

Marcel Ciolacu, liderul PSD și preşedinte al Camerei Deputaţilor, s-a referit, vineri, la proiectul privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, depus de partidul său a fost, care a fost declarat neconstituţional, joi, de către Curtea Constituţională. El spune că nu beneficiază de o pensie specială și că este convins că va fi promovat un alt proiect de lege care să rezolve problema pensiilor speciale.

Ciolacu nu beneficiază de pensie specială

Liderul PSD a ținut să sublinieze că nu are pensie specială întrucât la sfârşitul fiecărui mandat și-a dat demisia din Parlament

„Proiectul de lege care a trecut prin parlament a fost depus de mine şi colegii mei. Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege. Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să începem abordarea”, a afirmat la Timișoara, Marcel Ciolacu.

Eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, respinsă. Comisia de muncă a Senatului nu e de acord cu iniţiativa USR

PSD va promova un alt proiect de lege care să „închidă” discuțiile

Președintele Camerei Deputaților a declarat că aşteptă motivarea CCR pentru a stabili abordarea viitoare și este sunt convins că va fi promova un alt proiect de lege care să „închidă” această discuţie pe tema pensiilor speciale.

„Nu ştim dacă în motivare va fi explicit că nu poate să fie o lege retroactivă, lucru totuşi anticonstituţional, şi va avea efecte din mandatul următor. Haideţi să aşteptăm motivarea să vedem exact abordarea viitoare care va fi şi sunt convins că vom promova alt proiect de lege care să închidă această discuţie cu pensiile speciale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Curtea Constituţională a României a decis, joi, că legea promovată de PSD prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Cu șase voturi pentru și trei împotriva, judecătorii constituționali au decis ca aleșii să-și primească pensiile speciale înapoi, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...