Managerul de la ansamblul “Doina Gorjului”, despre ultimele clipe ale lui Petrică Mîțu Stoian în clinica privată din Reșița: „Nu a avut nimic”

Alexandrina Toader 10.11.2021, 15:55
Managerul de la ansamblul “Doina Gorjului”, despre ultimele clipe ale lui Petrică Mîțu Stoian în clinica privată din Reșița: „Nu a avut nimic”

Managerul de la ansamblul “Doina Gorjului” a povestit ce a făcut Petrică Mîțu Stoian în ultimele clipe petrecute la clinica privată din Reșița. Un apropiat al lui Porumbel, internat și el acolo, i-a povestit în detaliu ce a făcut artistul în prima zi de tratament post Covid. A mâncat două porții de mâncare și se simțea obosit.

Managerul de la ansamblul “Doina Gorjului”, despre ultimele clipe ale lui Petrică Mîțu Stoian

Managerul Ansamblului “Doina Gorjului”, acolo unde Petrică Mâțu Stoian a lucrat până la venirea la Craiova a povestit cum a aflat ce s-a întâmplat în ziua în care artistul a fost internat în clinica privată. Un apropiat al managerului i-a spus ce s-a întîmplat în prima zi de tratament după ce s-a împrietenit cu artistul și chiar au mers la masă împreună.

Totul a fost în ordine acolo. Nu știu de la ce s-a declanșat. El a fost cu un coleg de suferință cu ghilimelele de rigoare. Între ei s-a legat, din prima zi, așa s-a creat o legături și împreună au fost în sala aia acolo nenorocită, hiperbarică. Nu au fost probleme acolo. El și cu încă vreo doi erau la prima ședință. A venit medicul, a stat cu ei, nu au fost probleme, nu a avut nimic, dovadă că după ce au ieșit de acolo s-au dus și au mâncat.

Și să vă spun o picanterie pe care nu am spus-o nimănui. Respectivul zice că a mâncat două porții, pentru că i-a povestit că a fost la București, joi, la două filmări și apoi a plecat repede și nu a avut vreme să mănânce. Și zice eu mă duc mă culc. (…) Fiecare s-a dus în camera lui, doar două uși îi despărțeau și noaptea pe la unu a auzit agitație pe sală. A ieșit și a aflat că îi e rău lui Petrică Mîțu Stoian.

Ei deja se cunoscuseră, a intrat acolo la el în camera și l-a întrebat: Ce faci domnule? Și el săracul, între tuse, că cică tușea rău a zis: Mi-e rău că uite, scuip și sânge. Păi și ce faci, stai așa. A zis că au sunat la salvare să mă ducă la Spitalul Județean la Reșița, a spus Gheorghe Porumbel.

Managerul de la Gorj a venit la înmormântare și spune că nici acum nu îi vine să creadă că Petrică Mîțu Stoian nu mai este.

Managerul de la ansamblul Doina Gorjului, despre ultimele clipe ale lui Petrica Mitu Stoian
Inmormantare Petrica Mitu Stoian

Pur și simplu eram acasă cu nevasta mea și ne podidi-se plânsul pe amândoi. Vă dați seama că erau niște ani petrecuți împreună, în sensul că el după ce lucrase la Doina Gorjului, chiar dacă plecase la Craiova, el a rămas cu sufletul lângă noi. De fiecare dată când se întorcea la Târgu Jiu, venea la noi, la ansamblu, și citeam așa în ochii lui o bucurie, ba chiar ne spunea: “Bă fraților, sufletul meu aici rămâne, aici a rămas, aici am crescut ca artist, aici m-am format ca om și nu poate să mă rupă nimeni de voi, și-a mai amintit Porumbel.

Alături de oamenii care l-au cunoscut pe artist, au venit și sute de oameni care îl știau doar de pe scenă.

Managerul de la ansamblul Doina Gorjului, despre ultimele clipe ale lui Petrica Mitu Stoian
Inmormantare Petrica Mitu Stoian

Am venit să îmi iau rămas bun de el. Mi-a încântat toată viața, a fost cântărețul de suflet. De fiecare dată când auzeam că are spectacol pe undeva mergeam și eu să-l văd, că era la teatru, că era la ziua orașului, eu nu lipseam. Când îl vedeam pe scenă cu Enceanu parcă nu îmi mai trebuia nimic, plecam de acolo cu liniște în suflet după cântările lor, a spus Nicoleta Câșlaru, o admiratoare a artistului.

Oamenii spun că plecarea lui este o adevărată pierdere pentru folclorul românesc.

Am venit să îmi iau un ultim rămas bun de la ceea ce a fost simbolul Olteniei. A cântat atât de frumos pentru toți, pentru toată România și fost o moarte tragică și neașteptată. Este o pierdere imensă pentru toți, pentru tot poporul român, mai ales pentru noi oltenii, care l-am iubit foarte, foarte mult. Va rămâne veșnic în inimile noastre, a mai spus o femeie care l-a cunoscut la spectacolele lui.

Urmăriți Impact.ro și pe