Petrică Mîțu Stoian, bolnav de cancer. Doar familia ştia acest detaliu

Nicu Stan 10.11.2021, 14:17
Petrică Mîțu Stoian, bolnav de cancer. Doar familia ştia acest detaliu

Petrică Mîțu Stoian a fost bolnav de cancer și doar familia sa a știut acest detaliu nefericit. Îndrăgitul cântăreț de muzică populară a fost diagnosticat cu cancer în 2019, moment când i-a fost extirpat un rinichi.

Petrică Mîțu Stoian fusese și bolnav de cancer. Nimeni nu a știut de asta

Petrică Mîțu Stoian, în urmă cu doi ani, a fost descoperit cu cancer. Îndrăgitul artist trecuse cu bine peste acel episod chiar dacă i se extirpase un rinichi și fusese tratat cu citostatice.

În luna octombrie, atunci când a aflat că a avut coronavirus, artistul făcuse un examen CT care arăta că nu mai are tumoarea.

Petrica Mitu Stoian va fi inmormantat astazi
Petrica Mitu Stoian va fi inmormantat astazi

Când a fost operat Petrică Mîțu Stoian de cancer

”A avut un cancer, la rinichiul drept, i l-au scos pe data de 28 mai 2019. De atunci, a făcut tratament, a făcut și chimioterapie, și nu a mai avut nicio problemă. Din acest motiv, a mers să facă un CT (Computer Tomograf – n.r.) acum două săptămâni.

Urma ca după acest CT, dacă ar fi fost ceva suspect, să mergem iar la Fundeni, să facem din nou tratament. Dar după CT, nu a ieșit nimic suspect din punct de vedere tumoral”, a spus o persoană foarte apropiată de regretatul artist, conform gandul.ro.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

În jurul morții lui Petrică Mîțu Stoian au apărut mai multe ipoteze, unele care au dus la adevărate controverse legate de cauza decesului său neașteptat. Totul s-a întâmplat după doar o ședință test pentru un tratament în camera hiperbară pe care urma să îl înceapă într-o clinică privată.

Acum, procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar de ucidere din culpă, fiind făcută, la cererea familiei, și necropsia cadavrului.

De ce ar fi murit Petrică Mîțu Stoian

De asemenea, primele concluzii în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian arată că interpretul de muzică populară ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânilor, au declarat surse medicale pentru publicația mai sus meționată.

Constantin Gușman, impresarul și prietenul lui artistului decedat mult prea devreme, a mărturisit că acesta aflase pe data de 20 octombrie, în urma unui CT la plămâni, că fusese infectat cu coronavirus.

Petrică Mîțu Stoian nu a știut că are coronavirus

Impresarul a precizat că înainte de a afla că a avut coronavirus, pentru că făcea febră și avea dureri de cap, s-a testat de mai multe ori, însă infecția cu SARS-CoV-2 nu a fost confirmată de testele rapide.

”El, cu vreo 10 zile înainte, avea ba temperatură, ba îl durea capul și a luat paracetamol și i-a trecut. Și-a făcut singur test rapid. În fiecare zi își făcea test rapid. Avem dovadă vreo trei din ele. Fiica mea este medic stomatolog și i le trimitea ei.(…) Deci de aflat a aflat în urma rezultatului de la CT . În CT-ul respectiv îi spune că pe plămânul drept are acel geam mat, pe care am înțeles că toți, sau aproape toți 80, 90% dintre cei care trec prin Covid rămân cu acel geam mat, care dispare cu timpul în două trei luni”, a declarat Constantin Gușman.

Urmăriți Impact.ro și pe