Petrică Mîțu Stoian este înmormântat astăzi. Colegii regretatului artist, gest superb chiar în fața sicriului

Cătălina Burghelea 10.11.2021, 12:36
Petrică Mîțu Stoian este înmormântat astăzi. Colegii regretatului artist, gest superb chiar în fața sicriului

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian este înmormântat astăzi. Artistul s-a stins fulgerător din viață, după o serie de tratamente post-Covid la o clinică din Reșița. Din păcate, starea sa de sănătate s-a agravat, survenind decesul.

Petrică Mîțu Stoian, condus pe ultimul drum de prieteni și fani

Solistul de muzică populară oltenească Petrică Mîțu Stoian este condus, miercuri, 10 noiembrie, pe ultimul drum. Acesta va fi înmormântat în cimitirul Ungureni, din Craiova, lângă mormântul soției impresarului său, Doru Gușman. Sute de oameni, prieteni, fani și rude participă la înmormântarea cântărețului, iar artiștii prezenți la căpătâiul artistului cer să i se facă dreptate.

Zeci de artiști se pregătesc să își ia rămas bun de la colegul lor, Petrică Mîțu Stoian, care a murit la 61 de ani, din cauza unui șoc traumatic. Aceștia s-au strâns în fața Teatrului Național din Craiova.

Colegii regretatului artist, gest superb în amintirea sa

Colegii regretatului artist Petrică Mîțu Stoian, alături de care a cântat ani la rând, membrii Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului, au ajuns și ei la înmormântare și vor cânta în fața Teatrului Național, în memoria prietenului lor.

Gheorghe Porumbel, managerul Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului și unul dintre bunii prieteni ai lui Mîțu Stoian, a dezvăluit cu lacrimi în ochi cum a primit vestea-șoc că artistul nu mai trăiește.

”Sâmbătă seara m-a sunat… nici nu pot să vorbesc de lacrimi. M-a sunat inițial șoferul de la Doina Gorjului să îmi spună că pe un post de televiziune s-a anunțat că Petrică este grav bolnav, că este foarte rău. Abia atunci s-a declanșat totul. Am început să îmi sun prietenii, colegii și nimeni nu știa nimic. (…) Nu știam ce s-a întâmplat”, a povestit Gheorghe Porumbel, potrivit Antena 3.

Sora lui Petrica Mitu Stoian, convinsa ca artistul nu deceda daca nu mergea la clinica de la Resita

Val de revoltă după moartea interpretului de muzică populară

Artiștii prezenți la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian sunt foarte revoltați, după ultimele informații apărute cu privire la cauzele morții sale. Cântărețul a avut o moarte violentă, au anunțat legiștii care au realizat autopsia și care au mai spus că artistul a decedat din cauza unui șoc traumatic, ca urmare a tratamentului cu oxigen hiperbaric, făcut la o clinică din Reșița.

Ce au descoperit medicii la autopsie

Potrivit unor surse medicale, necropsia a arătat că solistul de muzică populară a suferit sângerări la nivelul plămânilor, în urma unei contuzii pulmonare. Medicii au descoperit că plămânii săi erau afectați în proporție de 70%, iar la nivelul alveolelor pulmonare s-au observat traume. Există voci care susțin că deznodământul tragic ar fi putut fi evitat dacă nu făcea terapia cu oxigen, după infectarea cu Covid-19. Din punct de vedere medical, este posibil ca aerul introdus în organism cu presiune puternică să-i fi afectat ţesuturile şi organele.

Mai mult, vin acuzații grave la adresa clinicii unde s-a tratat regretatul artist Petrică Mîțu Stoian. Medicul psihiatru ar fi singurul medic al clinicii, anunță Antena 3. De altfel, tot acest doctor l-ar fi transportat pe cântăreț la spital, atunci când i s-a făcut rău după prima procedură. Transferul ar fi fost făcut cu mașina clinicii, un autoturism care nu are acreditare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...