EXCLUSIV

Mama Elodiei Ghinescu nu-l iartă pe Cristian Cioacă. Ce datorie uriașă are fostul său ginere: „Are să ne dea despăgubiri. Îl dăm în judecată!” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 15.03.2023, 15:00
Mama Elodiei Ghinescu nu-l iartă pe Cristian Cioacă. Ce datorie uriașă are fostul său ginere: „Are să ne dea despăgubiri. Îl dăm în judecată!” EXCLUSIV

Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, celebra avocată dispărută subit, în august 2007, ne-a vorbit, în interviul exclusiv pentru Impact.ro, despre recentele intenții ale fostului ei ginere, Cristian Cioacă, de a obține eliberarea condiționată. Femeia îndoliată ne-a dezvăluit și suma de bani pe care Cristian Cioacă o datorează, drept despăgubiri, familiei Elodiei, în urma procesului în care a fost condamnat la închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Emilia Ghinescu are o mare dorință de suflet, aceea ca nepotul ei, fiul Elodiei, să îi bată la ușă…

Câți bani trebuie să primească mama și fratele Elodiei Ghinescu, de la Cristian Cioacă

Emilia Ghinescu a aflat că fostul ei ginere, Cristian Cioacă, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, a înaintat o cerere de eliberare condiționată, însă nu crede că va fi pus prea curând în libertate: ”Pentru că se află la închisoare, eu nu pot să comentez prea multe despre el. Da, am auzit că el tot cere să fie eliberat, dar orice pușcăriaș cere. Ce, îi strică să ceară? Dacă îi merge, îi merge”, ne-a declarat ea, exclusiv pentru Impact.ro

Instanța a stabilit, în 2014, ca fostul polițist Cristian Cioacă să plătească despăgubiri în valoare de 380.000 de euro, mamei și fratelui Elodiei Ghinescu, dar și fiului său. Femeia îndurerată e decisă să nu renunțe la acești bani: ”Are să ne dea, mie și fiului meu, 250.000 de euro, iar restul, fiului lui, până la 380.000 de euro. N-a plătit nimic până acum, o să îl dăm în judecată. Am înțeles că vrea să iasă, să-și refacă viața, să aibă serviciu. Nu o avea bani, dar, cândva, o să îi pună poprire pe salariu, ca să ne dea banii!”.

Cati bani trebuie sa primeasca mama si fratele Elodiei Ghinescu, de la Cristian Cioaca
Cati bani trebuie sa primeasca mama si fratele Elodiei Ghinescu, de la Cristian Cioaca

Fiul Elodiei își schimbă numele de familie? ”Nu cred nimic, până nu văd pe hârtie”

Emilia Ghinescu se topește de dorul nepotului ei, Patrick, care, după decesul mamei, a rămas în grija mătușii din partea tatălui. Adolescentul refuză să-și viziteze bunica, dar femeia încă mai speră: ”Cu nepotul, fiul Elodiei, nu m-am văzut. E mare, are 18 ani. Dacă vrea să vină, să mă caute, să vină, îl aștept cu drag”.

În ultima vreme, au apărut tot felul de zvonuri, cum că Patrick ar fi cerut schimbarea numelui de familie, având în vedere situația gravă a tatălui său, însă Emilia Ghinescu nu le dă crezare: ”Eu nu cred că nepotul meu vrea să-și schimbe numele. Astea sunt tot felul de prostii, nu cred nimic, până nu văd, pe hârtie”, a mai adăugat Emilia Ghinescu, exclusiv pentru Impact.ro.

Ce s-a întâmplat cu averea avocatei Elodia Ghinescu

Mama Elodiei Ghinescu e tristă că toată agoniseala fiicei ei s-a dus pe Apa Sâmbetei, după dispariția avocatei. Emilia Ghinescu ne-a mai dezvăluit, exclusiv pentru Impact.ro, și ce s-a întâmplat cu ”apartamentul groazei”, în care ar fi fost ucisă Elodia, dar și cu biroul ei și cu o altă locuință.

”Apartamentul în care s-a întâmplat tragedia a fost pierdut, pentru că mai erau niște rate de plătit, la bancă, iar Cristian Cioacă n-a plătit nimic. Casa nu mai este. El i-a vândut fiicei mele și biroul, plus încă un apartament. A vândut tot, a terminat tot”.

Nu crede în paranormalii care susțin că Elodia e vie

Emilia Ghinescu s-a resemnat, nu mai crede că fiica ei, Elodia Ghinescu, ar fi în viață. Au trecut, totuși, 16 ani, de la dispariția ei.

”Fata mea este moartă. Au mai apărut, pe la televizor, tot felul de paranormali, că știu ei pe unde e, dar nu au știut să spună nimic concret. Nu cred în astfel de treburi, am studiat și eu foarte mult pe tema asta”. La aflarea veștii că Dan Diaconescu ar readuce în prim-plan, la OTV, în 2025, când va avea din nou voie să realizeze emisiuni, cazul Elodia, Emilia Ghinescu ne-a declarat: ”La vremea aceea, a fost bună emisiunea lui Dan Diaconescu, erau și lucruri neadevărate, spuneau și aiurea, improvizau, nu tot ce se spunea acolo era corect, mai nimeni nu credea. A dat însă un pic bine pentru că a mai ținut cazul în atenție.

Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare

În 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, pentru lovituri cauzatoare de moarte asupra Elodiei Ghinescu. El nu și-a recunoscut niciodată fapta, iar cadavrul avocatei nu a fost găsit de autorități.

La începutul anului, în ianuarie 2023, Cristian Cioacă, în prezent deținut la penitenciarul Mioveni, a depus o cerere pentru eliberarea condiționată. A fost respinsă de magistraţii de la Judecătoria Piteşti, ca fiind neîntemeiată. Cum decizia nu este însă definitivă, Cristian Cioacă are dreptul să mai facă o cerere de eliberare, în luna mai 2023.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...