Maia Morgenstein își cere pensia: ”E vremea, muncesc de peste patruzeci de ani. Merit”

Stan Filon 24.10.2020, 20:11
Maia Morgenstein își cere pensia: ”E vremea, muncesc de peste patruzeci de ani. Merit”

Marea actriță a teatrului și filmului românesc Maia Morgenstern a făcut o scurtă retrospectivă a carierei sale. A vorbit despre începuturile ei în teatru, dar și în film. A recunoscut că nu i-a fost deloc ușor să străbată toată țara în lung și lat, deoarece a fost repartizată în provincie. Acum însă așteaptă pensia.

Maia Morgenstein așteaptă să iasă la pensie

Așa a scris marea actriță în vârstă de doar 58 de ani pe pagina sa de Facebook. Așteaptă pensia și spune că o merită, după 40 de ani de carieră, în care a spus că a jucat în toate atele și cătunele, ba chiar și în grajduri.

”Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani”, a scris ea.”Am făcut stagiul în provincie. Aşa era legea. Nu mi-a fost uşor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de «turnee» şi deplasări prin toate satele şi catunele din ţară, la ţară. Sau împrejurimi. Case de cultură săteşti. Sau grajduri. Era frig şi zloată şi noroi şi apa prindea pojghiţă de gheaţă în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred. Copiii mai ales: gălăgioşi şi curajoşi, ne luau în stăpânire fără complexe sau preliminarii: eram ai lor, le aparţineam, eram proprietatea lor. Îşi însuşeau poveştile, costumele, măştile noastre, fără multe mofturi. Mulţi ani, ani mulţi… Acum aştept pensia. Merit”.

Actrita Maia Morgenstein asteapta sa iasa la pensie
Actrita Maia Morgenstein asteapta sa iasa la pensie

Debutul în film

Actrița a făcut un rezumat al debutului său în filme, care se pare că nu a fost nici acesta ușor, mai ales din cauza numlui său destul de greu de reținut.

”Ce-am mai aşteptat. Am fost la probe, am fost la multe probe. Şi am luat. Dar mi-au zis să-mi schimb numele. Numele de familie, că-i greu de scris şi pronunţat. Da, bine. Ce mult vreau să fac film. Nu. Nu. Şi nu. Şi bucatele, mâncarea, le dădeau cu gaz sau cu benzină. Să nu le mâncăm la repetiţii. Motor. Dacă nu te alegeam eu, nu făceai tu film niciodată cu strungăreaţa aia. Hai, nu mai tremura. Uite, dragă, s-a învineţit de frig! E ceva! Numai fiţe! Altele ar face orice pentru un rol… Acţiune!!!. Acum aştept pensia. Pensia vine pe numele meu adevărat. Merit”, a conchis actriţa în vârstă de 58 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...