Mai ninge sau nu în România în această iarnă? Prognoza meteo până pe 6 februarie

Badea Violeta 06.01.2023, 12:29
Mai ninge sau nu în România în această iarnă? Prognoza meteo până pe 6 februarie

Cu toate că suntem deja aproape de jumătatea lunii ianuarie, ninsoarea refuză să coboare peste țara noastră. Chiar și de Crăciun, temperaturile s-au menținut peste media normală. Te întrebi dacă va mai fi zăpadă în România? Ei bine, meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare!

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Când va ninge în România?

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, în urmă cu puțin timp, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit acestora, valorile termice se vor menține peste mediile normale ale perioadei din calendar, lucru valabil pentru aproape toate zonele țării.  Meteorologii au publicat prognoza meteo, valabilă până la data de 6 februarie 2023.

Citește și Un ciclon polar lovește Europa. Meteorologii au emis avertizări cod roșu de ger, temperaturile scad brusc și în România!

Cand vom avea parte de zapada in Romania
Cand vom avea parte de zapada in Romania

Prognoza meteo pentru perioada 9 – 16 ianuarie

În intervalul menționat, temperaturile vor fi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă din calendar. În partea de est a țării, regimul pluviometric va fi local excedentar.

Același lucru este valabil și pentru zonele din vest, dar și pentru cele din sud-vest. În restul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru perioada 16 – 23 ianuarie

În această săptămână, valoarea medie a aerului va fi mai ridicată decât cea normală pentru acest interval, lucru valabil pentru întregul teritoriu. În aproape toate zonele țării, cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară.

Prognoza meteo pentru perioada 23 – 30 ianuarie

Și aproape de finalul lunii ianuarie, valorile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate zonele României. La nivelul întregii țări, regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie – 6 februarie

În primele zile ale lunii februarie, temperaturile se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval de timp, pe întreg teritoriul țării. În general, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Există, însă, posibilitatea unui ușor deficit în zona de est, în centru, dar și la munte.

Citește și Meteorologii, extrem de îngrijorați din cauza temperaturilor ridicate din Europa. Ne confruntăm cu „cel mai extrem eveniment” climatic din istoria măsurătorilor!

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...