Mai multe produse Carrefour şi Mega Image, retrase de pe piaţă. Ce mănâncă, de fapt, românii

Beatrice Dumitru 05.11.2021, 13:14
Mai multe produse Carrefour şi Mega Image, retrase de pe piaţă. Ce mănâncă, de fapt, românii

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au făcut mai multe controale la zonele alimentare ale supermarketurilor din București și Ilfov. Din cauza neregulilor găsite la Carrefour şi Mega Image, aceștia au dat amenzi în valoare de 13.000 de lei, dar au luat și alte măsuri.

Ce au găsit inspectorii în magazine

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor a Municipiului București au continuat seria controalelor și au descoperit noi neregului în magazinele din București și Ilfov, mai exact la Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești. În acest context, au fost retrase mai multe produse de la comercializare.

În cele două magazine au fost găsite fructe și legume cu modificări organoleptice (consistență moale și mucegai, lovituri mecanice), igienizare necorespunzătoare a interiorului rotisorului (resturi alimentare, strat gros de grăsime, urme de arsuri, grilajul de la gura de ventilație murdar). De asemenea, inspectorii au mai descoperit produse de cofetărie scoase la vânzare cu zone de mucegai de culoare alb-gri și vitrine pline de praf și resturi alimentare.

Mai multe produse Carrefour şi Mega Image, retrase de pe piaţă. Ce mănâncă, de fapt, românii
Controale în magazine din București și Ilfov.

În aceste condiții, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de de 13.000 de lei, dar și  retragerea de la comercializarea a produselor cu deficiențe și oprirea temporară a serviciului de rotisat (rotisor) în cazul magazinului Mega Image.

Produse expirate și muște în magazine din Ploiești

Inspectorii ANPC au făcut mai multe controale și în Ploiești, unde au închis temporar raioane ale supermarketurilor Lidl, Profi şi Carrefour. Produse expirate, murdărie, legume şi fructe depreciate calitativ sau nesortate, muște în zonele în care se fac prosuse de panificație și de cofetărie se numără printre neregulile descoperite în aceste magazine.

Și în cazul acestor supermarketuri, inspectorii au dat amenzi în valoare de 180.000 de lei și au decis oprirea de la comercializare definitivă a 700 kilograme de produse în valoare de peste 10.000 de lei. De asemenea, aceștia au mai luat cinci măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, calde sau cele cu produse refrigerate.

Urmăriți Impact.ro și pe