Mai multe magazine Mega Image, închise din cauza mizeriei. Greu de imaginat ce au găsit inspectorii în unele supermarketuri

Badea Violeta 02.11.2021, 18:36
Mai multe magazine Mega Image, închise din cauza mizeriei. Greu de imaginat ce au găsit inspectorii în unele supermarketuri

Ieri, 1 noiembrie, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit o serie de nereguli în mai multe magazine Auchan din Capitală, iar controalele au continuat și astăzi. De această dată, autoritățile au găsit o mizerie de nedescris în patru magazine Mega Image. S-a cerut închiderea lor pentru o perioadă de 6 luni!

Patru magazine Mega Image din Capitală ar putea fi închise

Inspectorii ANPC și-au continuat controalele și astăzi. De data aceasta au fost vizate magazinele Mega Image. În urma verificărilor, autoritățile au constatat nereguli foarte grave. Printre acestea se numără:

  • prezența insectelor la produsele de patiserie;
  • prezența capcanelor pentru șobolani;
  • pânze de păianjeni;
  • produse expirate;
  • comercializarea de legume, fructe și produse cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman;
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro;
  • nerespectare temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare;
  • zone oxidate.
Patru magazine Mega Image din Capitala ar putea fi inchise 
Patru magazine Mega Image din Capitala ar putea fi inchise

Amenzi în valoare totală de 93.000 lei

Finalul nu a fost deloc unul fericit pentru reprezentanții magazinelor Mega Image. Aceștia au primit amenzi în valoare totală de 93.000 lei și dispunerea unor măsuri complementare importante.

„Patru dintre cele mai mari magazine ale lanțului Mega Image au fost controlate pentru a se verifica  modul în care este respectată, aici, legislația în vigoare, în domeniu, respectiv magazinele de la Piața Domenii, Bdul Ion Mihalache, Piața Sudului și unul dintre punctele de lucru de pe Șoseaua Colentina.

În urma controlului, au fost  înregistrate nereguli grave, care au dus la amenzi contravenționale în valoare totală de 93.000 lei și dispunerea unor măsuri complementare importante, după cum urmează:

– oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine

– oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie din toate cele 4 unități”, a transmis ANPC printr-un comunicat de presă.

Controale masive ale inspectorilor ANPC

Inspectorii ANPC par să aibă foarte mult de lucru în Capitală. În ultimele zile, autoritățile au efectuat controale masive în mai multe centre comerciale. Pe lângă magazinele Mega Image, alte patru centre Auchan riscă să fie închise pentru o perioadă de șase luni.

De asemenea, alte două magazine Cora au fost deja închise, deoarece inspectorii ANPC au descoperit numeroase nereguli. Potrivit ANPC, reprezentanții magazinelor Auchan și Cora au primit amenzi în valoare totală de 222.000 lei. Controalele au fost efectuate vineri, 29 octombrie, și luni, 1 noiembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...