MAE, o nouă atenționare de călătorie. Destinația preferată de români e sub cod roșu

Badea Violeta 13.07.2022, 21:06
MAE, o nouă atenționare de călătorie. Destinația preferată de români e sub cod roșu

Anunț important pentru cei care se pregătesc să plece în străinătate! Ministerul Afacerilor Externe din România a emis miercuri, 13 iulie, o atenționare de călătorie pentru o destinație preferată de români. Autoritățile au transmis un mesaj extrem de important cetăţenilor români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în acest stat. Ce se întâmplă în această țară? Toată lumea trebuie să afle asta!

Alertă MAE pentru o țară din Europa

MAE a transmis astăzi, 13 iulie, o atenţionare de călătorie pentru Regatul Spaniei. Conform autorităților, cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în această țară trebuie să știe că temperaturile vor atinge limite record și vor cauza probleme pentru multe persoane, în special pentru cele care se confruntă cu probleme de sănătate.

Potrivit prognozei meteo pentru Spania, zilele următoare vor fi cele mai călduroasă ale valului de caniculă de până acum. Valorile vor ajunge până la 45 de grade Celsius în unele părți ale țării. Meteorologii transmit avertizări și spun ca vremea să va domili abia începând de luni, 18 iulie, mai exact de săptămâna viitoare.

AEMET, agenția meteorologică de stat a Spaniei, a anunțat, de asemenea, că aproape toate regiunile din Spania sunt vizate de această caniculă. Pentru mai multe zone ale țării au fost emise alerte de cod galben, portocaliu și chiar de cod roșu. În unele regiuni sunt anunțate chiar și 45 de grade Celsius.

MAE, atentionare de calatorie pentru Spania
MAE, atentionare de calatorie pentru Spania

Unde pot solicita ajutor românii

În acest context, MAE îi îndeamnă pe români să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor, deoarece pot exista blocaje majore în programul curselor aeriene operate de Ryanair.

Oamenii pot accesa paginile de Internet de specialitate și oficiale și/sau pot contacta direct compania de zbor, pentru a preveni eventuale situații neplăcute pe perioada călătoriei în afara țării.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

În plus, românii care întâmpină probleme ce ar trebuie rezolvate urgent, au la dispoziție și următoarele linii telefonice de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință:

  • Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202;
  • Consulatul General al Românei la Barcelona: +34 661.547.853;
  • Consulatul General al Românei la Sevilla: +34 648.212.169;
  • Consulatul General al Românei la Bilbao: +34 608.956.278;
  • Consulatul Românei la Castellon de la Plana: +34 677.842.467;
  • Consulatul Românei la Ciudad Real: +34 609.513.790;
  • Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474;
  • Consulatul Almeria: +34 682.733.408.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...