MAE, atenționare pentru românii care vor să meargă în Spania și Portugalia. 10 aeroporturi sunt afectate

Elena Avramescu 12.07.2022, 07:03
MAE, atenționare pentru românii care vor să meargă în Spania și Portugalia. 10 aeroporturi sunt afectate

Problemele pentru turiștii români par să nu se termine prea curând, iar vacanțele de vară mult așteptate au multe piedici în continuare. Ultima veste rea este dată de ministerul Afacerilor interne, care la data de 11 iulie 2022 a emis mai multe aenţionări de călătorie pentru toți cei care călătoresc în Spania şi Portugalia.

Greva continuă la Ryanair și afectează foarte mulți turiști

În acest sens, MAE avertizează că în Spania se va prelungi greva însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair, însă nici în Portugalia lucrurile nu stau prea bine, deoarece țara se află sub o atenţionare de caniculă şi incendii de vegetaţie.

Toți românii care vor să călătorească pe cale aeriană înspre și dinspre Spania trebuie să știe că o serie de organizații sindicale au anunțat prelungirea grevei însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair, între 12-15, 18-21 și 25-28 iulie 2022, pe toate intervalele orare, la cele 10 aeroporturi, precum Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela și Ibiza.

Ministerul Afacerilor Externe are mai multe sfaturi pentru cetăţenii români, spunându-le că este absolut neecsar să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate, prin consultarea paginile de internet de specialitate și oficiale și/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate.

În plus, toți cetățenii români pot să solicite asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Madrid: +34917344004, după care apelul va fi redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de permanență.

O englezoaică de origine română n-a fost lăsată să plece cu fiul în vacanță
Zboruri anulate de Ryanair

Caniculă în Portugalia

Însă asta nu este tot. MAE are un avertisment și pentru românii care vor să călătorească în Portugalia, deoarece autoritățile au emis o atenționare meteorologică privind temperaturi extreme, în special pentru zona continentală, cu valori cuprinse între 42° și 45° C, între 12 și 14 iulie 2022. Astfel că acest val de căldură periculos poate să favorizeze apariția incendiilor de vegetație.

Și aici cetățenii români pot să ceară asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), după care vor fi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Pentru a verifica prognoza meteo, cetățenii români pot accesa următoare pagini: http://www.ipma.pt/pt/otempo/prev.descritiva și http://www.ipma.pt/pt/otempo/prev.significativa; pentru mai multe detalii despre avertizările meteo emise: http://www.ipma.pt/pt/otempo/prev-sam/; pentru recomandări către populație, în situații de caniculă: https://www.dgs.pt/em-destaque/temperaturas-elevadas-recomendacoes-da-dgs.aspx.

Înafară de numerele de telefon menționate mai sus, MAE recomandă şi consultarea mai multor pagini de Internet, precum www.ryanair.com, www.easyjet.com, madrid.mae.ro, www.mae.ro, precum și accesarea aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, ce oferă cât mai multe informaţii şi sfaturi utile de călătorie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...