Avertizare meteo ANM. Vremea devine extrem de rece, potrivit prognozei actualizate

Alexandra Chivu 06.10.2019, 14:12
Avertizare meteo ANM. Vremea devine extrem de rece, potrivit prognozei actualizate

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru săptămâna aceasta. Meteorologii au anunțat că vremea devine extrem de rea începând chiar de duminică, 6 octombrie.

Avertizare meteo ANM. Potrivit prognozei actualizate, vremea devine extrem de rea

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru această săptămână. Meteorologii anunță că vremea rea se instalează în România în următoarele ore. Informarea meteo este valabilă în toată țara de duminică, 6 octombrie, și va dura până marți, 8 octombrie, ora 10:00. În intervalul precizat, vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.

Avertizare meteo ANM. Vremea devine extrem de rece, potrivit prognozei actualizate
Informarea meteo de vreme rea este valabilă în toată țara de duminică, 6 octombrie

La munte, în special în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune un strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. Speciliștii meteo anunță precipitații mixte îndeosebi în Moldova și Transilvania. În general, vremea se va menține rece și în timpul zile marți, 8 octombrie.

Vremea în București

De altfel, vremea rea nu va ocoli nici Bucureștiul, căci și aici specialiștii au semnalat temperaturi nepotrivite cu perioada în care ne aflăm. Maximele nu vor trece de 13…15 grade Celsius, iar minimele de 4…6 grade Celsius. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, trecător cu o putere de 35…40 kilometri pe oră, în vreme ce vor fi intervale cu ploaie slabă.

Vremea la munte

În următoarea perioadă, cei care vor suferi cei mai mult de frig vor fi cei care locuiesc la munte ori sunt doar în trecere. Meteorologii anunță fenomene autentice de iarnă, cu vânt, ninsori, strat de zăpadă, lapoviță și temperaturi de sub 0 grade Celsius. „În intervalul menționat local în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, mai ales în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali, 20…30 l/mp”, este mențiunea care însoțește informarea ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe