Madrid intră în carantină! Pentru ce perioadă își va închide granițele. Foarte mulți români sunt afectați

Mihai Roșoiu 20.11.2020, 20:26
Madrid intră în carantină! Pentru ce perioadă își va închide granițele. Foarte mulți români sunt afectați

Marile capitale sunt sub presiune. Zecile de mii de cazuri de coronavirus forțează autoritățile să ia decizii radicale. Madrid intră în carantină. Românii care locuiesc în cel mai important și mai mare oraș al Spaniei vor fi afectați. Primele informații sosite din peninsula iberică sunt că autoritățile au fixat deja data la care orașul își închide „porțile”.

Madrid intră în carantină. Restricții dure impuse de autorități în perioada următoare

Zvonurile privind lockdown-ul Madridului au fost confirmate. Capitala Spaniei intră în carantină pe o perioadă inițială de 10 zile. Este anunțul autorităților iberice, care au explicat decizia într-un comunicat de presă emis în urmă cu puțin timp.

Guvernul regional din capitala Spaniei va înăspri măsurile în perioada 4-13 decembrie. Explicația autorităților este simplă:

„Vrem ca lucrurile să meargă cât mai bine, având în vedere apropierea Crăciunului”, a spus adjunctul ministrului Sănătății din Spania, Antonio Zapatero.

Spaniolii speră ca prin aceste măsuri restrictive să stopeze răspândirea galopantă a coronavirusului în Madrid.

Pentru românii, care locuiesc sau muncesc în Madrid, va urma o perioadă extrem de dificilă, mai ales că restricțiile anunțate sunt dintre cele mai dure de până acum. Guvernul ca închide granițele cu celelalte regiuni din apropiere, iar circulația va fi permisă numai din motive de urgență.

Madrid intra in carantina! Anuntul autoritatilor spaniole
Madrid intra in carantina! Anuntul autoritatilor spaniole

Carantină și în localitățile din jurul Bucureștiului

În Capitala României nu au fost impuse măsuri de carantinare, însă ceea ce se petrece în jurul Bucureștiului reprezintă un semn de îngrijorare. Ieri și astăzi, mai multe localități din proximitatea municipiului au fost carantinate după publicarea ultimelor date oficiale.

Pe rând, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru și-au închis sau își vor închide granițele până vineri seara la ora 22:00.

Cifrele înregistrate de ultimele rapoarte pentru localitățile Chiajna și Bragadiru sunt de-a dreptul înfiorătoare. Chiajna a înregistrat o adevărată cifră record, de 10, 31 la mia de locuitori. În cazul Bragadiru procentul este de 9,48 la mia de locuitori. În astfel de situație, carantina este o măsură mai mult decât necesară.

Chiajna și Bragadiru intră în carantină. Cele două localități din proximitatea Bucureștiului nu sunt singurele care au intrat în zona restricțiilor dure. Joi, Berceni și Clinceni sunt în aceiași situație dramatică. Creșterea numărului de persoane infectate din aceste zone ale județului Ilfov au dus la luarea unor măsuri mult mai dure decât în cele mai multe orașe din țară.

Madrid intră în carantină pentru a stopa răspândirea coronavirusului în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Din 4 până în 13 decembrie 2020, capitala Spaniei va fi carantinată, iar măsurile se vor relaxa în apropierea Crăciunului.

Urmăriți Impact.ro și pe