Carantina se apropie de București. Localitățile cu restricții începând de aseară

Stan Filon / 19.11.2020, 15:09
Carantina se apropie de București. Localitățile cu restricții începând de aseară

Carantina se apropie cu pași repezi de București, după ce multe localități aflate în imediata apropiere a Capitalei au fost închise, din cauza temutului virus. Mai jos găsiți lista cu localitățile de lângă București unde autoritățile au decis să instituie carantina, din cauza numărului mare al cazurilor de coronavirus. Planul roșu, de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, a fost depășit de multă vreme.

Carantina se apropie încet, dar sigur, de București

Începând din această seară, de la ora 22:00, intră în carantină și localitățile Clinceni și Berceni, unde rata de infectare a trecut de10 cazuri la mia de locuitori. Pentru început, carantina va dura 14 zile, dar poate fi prelungită, dacănumărul de infectări nu scade. La fel s-a întâmplat și cu localitatea Ciorogârla.

Iată care este incidența în focarele de coronavirus de lângă Capitală

Berceni – 10,11
Bragadiru – 9,41
Buftea – 8,37
Clinceni – 10,03
Corbeanca – 8,66
Dobroești – 9,60
Mogoșoaia – 9,20
Otopeni – 9,01

Carantina se apropie incet de Bucuresti
Carantina se apropie incet de Bucuresti

S-a depășit rata de infectare de 10 la mia de locuitori

”Oricând ne-am fi dorit ca evoluția cazurilor de COVID-19 să aibă un trend descendent, se pare că ne alăturăm celorlalte localități din Ilfov care intră în carantină. Drept urmare, vă aduc la cunoștință că începând de mâine, ora 22:00, vom putea circula doar pe bază de adeverință – de la angajator sau adeverință pe proprie răspundere. Astăzi, incidența de infectare a fost de 10,11/1000 locuitori. Prin eforturi comune vom reuși, însă, să depășim aceste momente și să revenim la normal, așa cum ne dorim cu toții”, este anunțul făcut de edilul din Berceni, pe Facebook.

Este posibil să se anunțe carantină pentru multe alte localități de lângă București, unde sunt probleme serioase ridicate de coronavirus, printre care Chiajna, Dobroești, Bragadiru, Mogoșoaia și Otopeni, unde s-a depășit rata de infectare de peste 9 la mie.

”Cele mai afectate, cele cu incidența cea mai mare sunt cele cu granița lipită de București. Așa cum bine știți, Ilfovul este dispus geografic împrejurul Bucureștiului și există o linie foarte fină între localități. La Berceni avem 9395 de locuitori și 95 de persoane infectate, asta înseamnă că orice crește, oricât de mică ar fi, în ceea ce privește numărul de persoane infectate, duce la creșterea incidenței. Avem și localități care au o incidență mică, din cele depărtate sau aflate la o distanță mai mare de granița cu Bucureștiul”, a spus Daniel Zamfir, prefect județul Ilfov, la B1TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI