Becali, ieșire nervoasă în direct la TV. A dat afară nume mari de la FCSB. „Eu bani nu mai risc deloc”

Andrei Cezar 20.12.2021, 13:38
Becali, ieșire nervoasă în direct la TV. A dat afară nume mari de la FCSB. „Eu bani nu mai risc deloc”

Gigi Becali a avut o ieșire nervoasă în direct la TV după egalul cu Sepsi de duminică seara (0-0). Latinfudiarul a vorbit despre jucătorii care vor pleca de la echipă în pauza de iarnă, iar printre ei se află Constantin Budescu și Claudiu Keșeru. În plus, Becali a ținut să clarifice și aspectul salariilor la formația roș-albastră și a precizat că este dispus să renunțe la toți jucătorii cu venituri mari dacă FCSB nu se califică în cupele europene.

Gigi Becali vrea să scape de jucătorii cu salarii mari: „Cum să dai banii tăi unor jucători care bagă mingea în poartă? Ce, sunt cretin la cap?”

Latifundiarul din Pipera a adus din nou în discuție posibilitatea ca el să renunțe definitv la fotbal dacă nu va mai putea face profit. Supărat pe jocul elevilor lui Toni Petrea din remiza cu Sepsi, Gigi Becali nu mai pare dispus să investească la echipă. Însă supărarea finanțatorului este într-un fel paradoxală pentru deși FCSB aduna victorie după victorie atunci când Edi Iordănescu era antrenor, Becali nu s-a lăsat până când tehnicianul de 43 de ani nu și-a dat demisia, motivând că „echipa nu joacă bine”

Acum, potrivit spuselor lui Becali, echipa tot un joc slab practică, însă de vină nu mai este antrenorul ci jucătorii.

Am intrat să vă spun asta: sentimentul meu de aseară nu l-am mai trăit vreodată. Și acum îl am: nu știu 100%, dar dacă nu pot să fac față în cupele europene, mă las de fotbal. Nu vreau să dau banii familiei la fotbal, doar nu sunt idiot. Nu sunt arab, nu curge sonda ca să mă distrez pe banii lui Dumnezeu. Cum să dai banii tăi unor jucători care bagă mingea în poartă? Ce, sunt cretin la cap? Nu!

Ne-a dominat Sepsi cum ne-a dominat, înseamnă că în cupele europene nu pot face față. Atunci nu pot să fac bani. Ce înseamnă asta? Că trebuie să dau bani din buzunar. Atunci eu mă las! Nu mă las de fotbal, dar va fi un altfel de strategie. Eu bani nu mai risc deloc”, a spus Becali la Pro X.

Budescu și Keșeru, out de la FCSB

Aduși la echipă pentru a revitaliza atacul vicecampioanei și a contribui la relansarea în cursa pentru titlu, Claudiu Keșeru și Constatin Budescu nu mai sunt acum pe placul finanțatorului. Gigi Becali a declarat că va negocia cu cei doi jucători pentru a le rezilia contractele în această iarnă. Motivul principal: salariile mari pe care aceștia le câștigă la FCSB.

Am vorbit cu Budescu: ”spune-mi ce bani vrei, ca să încheiem”. O să vorbesc și cu Keșeru.

Salariile mari se termină cu ele și vom juca cu jucătorii care rămân. Eu așa ceva nu mai fac, nu sunt idiot. Dacă te domină Sepsi, mai ai pretenții la fotbal? Nu mai poți! Atunci îmi văd de treaba mea, stau acasă. Nu ai cum să te bați în Europa dacă te bate Sepsi. Că pe noi ne-au bătut, cu 2 sau 3-0, alea trebuia să intre în poartă.

Nu am ceva cu Budescu de aseară. I-am zis că nu ne certăm. Nu îmi convine, e un salariu mare și nu are rost. De jucat nu va mai juca la noi.”, a adăugat Becali.

„Nu sunt idiot, masochist, să-mi bat joc de banii mei!”

Vreau să restrâng. Am luat banii pe Man, iau banii pe Moruțan, mai pot trăi încă doi ani, și în 2023. La revedere, bani de la mine din buzunar nu mai dau! Tot ce e de vânzare, pac, vând imediat!

Ăsta e sentimentul meu de acum, de dezamăgire. Dar dacă ține strategia cu vânzare de jucători, mă ocup iar. Până acum m-a ținut la plutire. Dacă se mai întâmplă așa, merg înainte. Un lucru este clar 500%: bani din buzunarul lui Becali pentru ca niște jucători să se joace cu mingea nu vor mai exista, pentru că nu sunt idiot, masochist, să-mi bat joc de banii mei! Dai foc la banii tăi”, a mai spus Becali.

Claudiu Keșeru a venit la FCSB la finalul lunii august și a adunat în tricoul vicecampioanei 13 meciuri, 4 goluri și două pase decisive în Liga 1.

Constatin Budescu a semnat cu vicecampioana o săptămână mai târziu. De atunci el a jucat doar 433 de minute, a înscris un gol și a oferit un assist.

Tănase are salariu de 30.000, dar pleacă. Mai e Florinel Coman, cu 20.000 sau 21.000.

Fac altă strategie. Să joace Ianis, Dumiter, Mamutu. Care e problema? De ce să joace 25.000 pe lună, ci nu 4.000?” – Gigi Becali.

Urmăriți Impact.ro și pe