Lukoil și MOL au anunțat cât costă astăzi, 24 martie, un litru de benzină. Puțini se așteptau la asta

Stan Filon 24.03.2022, 13:13
Lukoil și MOL au anunțat cât costă astăzi, 24 martie, un litru de benzină. Puțini se așteptau la asta

S-a scumpit din nou petrolul, iar prețurile la motorină au crescut din nou! Chiar dacă aprecierea nu a fost una considerabilă la petrol, mai multe benzinării din România au și scumpit carburantul. Chiar dacă prețul la motorină a crescut, cel la benzină a scăzut, zilele acestea. Vezi mai jos cu ce prețuri vând acum jucători importanți precum Rompetrol și Lukoil carburanții în România.

Cât costă litrul de benzină la Lukoil și MOL

Prețul motorinei a crescut din nou, după ce barilul de petrol s-a scumpit și el. Un alt motiv pentru care au loc creșteri la pompă îl reprezintă dezechilibrul dintre cererea și oferta de combustibil diesel de pe piața europeană, dar și intrarea în revizie a conductei prin care Rompetrol și Lukoil importă țițeiul pe care-l prelucrează în România.

Petrolul Brent s-a scumpit miercuri cu peste 5%, ajungând la peste 121 dolari/baril, iar joi a avut loc o nouă majorare de preț. Barilul de petrol a crescut cu alți 2 dolari pe baril sau 1,7%, până la 123,3 dolari/baril. Astfel, în noaptea de miercuri spre joi, majoritate companiilor locale au scumpit motorina, în timp ce benzina a rămas la același nivel, ba chiar Lukoil a ieftinit-o puțin, pentru a doua zi la rând, cu câte 2 bani/litru.

Cat costa litrul de benzina la Lukoil si MOL
Cat costa litrul de benzina la Lukoil si MOL

Barilul de petron Brent s-a scumpit cu 60%, de la începutul anului

După scumpirea cu 4 bani/l de miercuri, Lukoil a majorat cu alți 9 bani joi prețul motorinei la stațiile din București, de la 7,95-7,98 lei/l la 8,04-8,07 lei/l. Compania care deține rafinăria Petrotel a ieftinit în schimb cu 2 bani/l benzina, pentru a doua zi consecutiv, de la 7,7-7,75 lei/l la 7,68-7,73 lei/l. Și OMV Petrom a majorat miercuri seară prețul motorinei în stațiile Petrom din capitală cu 3 bani/l, de la 8-8,09 lei/l la 8,03-8,12 lei, după ce în noapte precedentă o scumpise deja cu 10 bani/l, scrie profit.ro.

Prețul benzinei a rămas neschimbat, de 7,6-7,74 lei/l în stațiile Petrom și de 7,8-7,99 lei/l în cele OMV. Și MOL a scumpit cu 10 bani motorina, de la 8,08-8,27 lei/l miercuri, la 8,18-8,37 lei/l joi. Ca și în cazul OMV Petrom, prețul benzinei vândute de MOL a rămas la același nivel, de 7,74-8 lei/l.

De la începutul anului, barilul de petrol Brentl s-a apreciat cu peste 60%, în timp ce prețurile carburanților comercializați în România, cu circa 25% în cazul benzinei și cu aproximativ 32%, în cazul motorinei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...