Preţul motorinei, un nou record. Suma pe care românii o plătesc în plus la un plin

Stan Filon, Paul Dobrescu 28.10.2021, 11:27
Preţul motorinei, un nou record. Suma pe care românii o plătesc în plus la un plin

Prețul carburanților continuă să crească zilnic, iar astăzi a atins noi recorduri, ceea ce ar putea duce la o nouă explozie a prețurilor la alimente, dar și la servicii. Dacă în urmă cu două zile, prețul mediu al motorinei, de exemplu, era de 6,39 lei, astăzi acesta este de 6,48 de lei, potrivit datelor Peco-online.

Prețul motorinei bate pe 28 octombrie un nou record

Prețul motorinei a înregistrat joi, 28 octombrie, un nou record! Un litru de motorină se vinde în București cu un preț mediu de 6,48 de lei pe litru. Sunt benzinării care vând motorina standard puțin mai ieftin, însă sunt benzinări de unde bucureștenii cumpără motorina mai scumpă de 6,48 de lei. Comparativ cu luna trecută, pretul mediu al unui litru de motorină a crescut cu 9%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 27 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Și benzina a atins astăzi un preț record. Dacă la începutul lunii octombrie aceasta costa 6,09 litru, iată că astăzi aceasta are un preț mediu de 6,43 lei.În prezent, potrivit peco-online.ro, cea mai ieftină benzină în București costă 6,25 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 6,37 lei pe litru. La polul opus, cea mai scumpă benzină standard se vinde cu 6,61 de lei, iar cea mai scumpă motorină standard se vinde în București cu 6,59 lei.

Pretul motorinei bate pe 28 octombrie un nou record
Pretul motorinei bate pe 28 octombrie un nou record

Prețul carburanților în marile orașe din România

În marile orașe din România cele mai mici prețuri la benzină, motorină și GPL au valori apropiate cu cele din București:

Cluj Napoca: 6,25 lei litrul de benzină, 6.30 litrul de motorină

Timișoara: 6,26 lei litrul de benzină, 6,35 litrul de motorină

Iași: 6,27 lei litrul de benzină, 6,33 lei litrul de motorină

Constanța: 6,28 lei litrul de benzină, 6,31 litrul de motorină

În luna septembrie 2021, România s-a aflat pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, înregistrând un avans de 29%. Pe locul 1 s-a aflat Luxembourg, cu o creștere de 31%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...