Ludovic Orban va fi exclus din PNL. Rezultatul votului și ce i-a spus un ministru în timpul ședinței

Badea Violeta 12.11.2021, 12:47
Ludovic Orban va fi exclus din PNL. Rezultatul votului și ce i-a spus un ministru în timpul ședinței

Zi istorică la PNL. Biroul Executiv al partidului a votat în ședința de astăzi, 12 noiembrie, excluderea fostului președinte Ludovic Orban. Politicianul făcea parte din PNL încă din anul 1992. Iată care a fost rezultatul votului și ce i-a spus un ministru în timpul ședinței.

Ludovic Orban, exclus din PNL

Ludovic Orban a fost exclus din PNL, partid din care face parte de aproape 30 de ani. Propunerea a fost votată în ședința Biroului Executiv Național și urmează să fie validată de Consiliul Național al partidului. Rezultatul votului a fost următorul: 31 dintre cei prezenți au fost pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut.

„Sunt victima unei găști demolatoare care a decis excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis și gașca demolatoare (…)

Decizia de astăzi mă face un om liber să reprezint românii care au nevoie de oameni loiali, dedicați servirii interesului public. Sunt liber să construiesc o forță politică, alături de toți colegii liberali care au onoare, bun simț, și respect, o forță care să dea României un proiect național, liberal.”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a fost exclus din PNL
Ludovic Orban a fost exclus din PNL

Schimb dur de replici între Ludovic Orban și un ministru

În timpul discuțiilor de astăzi, Ludovic Orban a avut un schimb de replici dur cu secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, dar și cu Florin Roman.

Fostului lider al PNL i s-a reproșat de către Vîlceanu că a încălcat statutul și codul etic al partidului.De asemenea, Florin Roman l-a acuzat că ar fi avut înțelegeri cu social democrații pentru a ajunge premier și că acum critică alianța cu PSD.

„PNL va susținut mereu. Dacă vă punea președintele din nou prim-ministru, îi făceați curat în casă, îi umpleați butelia”, i-ar fi transmis Florin Roman.

„Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD, a doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile dvs. cu Ciolacu. Spuneați că soții și soțiile unora din ALDE și PSD trebuie să rămână pe funcții”, iar mai fi reproșat acesta, potrivit Digi24.

Replica lui Ludovic Orban nu a întârziat să apară. Fostul lider al PNL le-ar fi transmis acestora că Florin Cîțu nu e în stare să conducă nicio scară de bloc.

Urmăriți Impact.ro și pe