Când ar putea fi exclus Ludovic Orban din PNL. Florin Cîțu a organizat deja totul

Nicu Stan 09.11.2021, 13:04
Când ar putea fi exclus Ludovic Orban din PNL. Florin Cîțu a organizat deja totul

S-a  aflat când ar putea fi exclus Ludovic Orban din PNL. Liberalii vor avea vineri o ședință pentru a se discuta cum merg negocierile cu PSD în vederea formării unei noi majorități parlamentare, respectiv pentru formarea unui nou guvern. Tot atunci ar urma să se ia și o decizie în ceea ce-l privește pe fostul șef al partidului, Ludovic Orban.

Ludovic Orban are zilele numărate în PNL. Când ar urma să fie exclus

PNL a decis, în ședința BPN, să înceapă negocierile cu PSD. Cel mai sigur, miercuri, va urma o primă rundă oficială de negocieri între PNL și PSD.

În plus, Partidul Național Liberal a convocat, vineri, o ședință a Biroului Executiv, întâlnire în care se va discuta progresul negocierilor cu PSD, iar tot atunci ar urma să se ia o decizie împotriva lui Ludovic Orban, fostul șef al partidului.

Ludovic Orban va fi exclus din PNL
Ludovic Orban va fi exclus din PNL

Florin Cîțu l-ar fi anunțat pe Ludovic Orban că va fi dat afară din PNL

De altfel, în particular, Florin Cîțu l-ar fi amenințat pe Ludovic Orban că va fi exclus din PNL la următorul BEX al partidului. Ședința BEX va avea loc, vineri, începând cu orele 11:00.

Trebuie precizat faptul că Ludovic Orban a părăsit grupul politic parlamentar al PNL, iar după el s-au luat și alți liberali, simpatizanți de-ai lui.

Ludovic Orban nu vrea negocieri cu PSD

De asemenea, în ultimul timp, Ludovic Orban a lansat atacuri dure în spațiul public la adresa echipei lui Florin Cîțu, insistând că PNL nu trebuie sub nicio formă să se alieze cu PSD și că soluția pentu liberali trebuie să rămână un gvern de coaliție de centru-dreapta, alături de USR și UDMR.

În plus, luni seara, Ludovic Orban a spus că în cazul în care PNL decide să înceapă negocierile cu PSD în vederea formării unui nou guvern drumurile sale se despart de PNL.

Ludovic Orban a anunțat că alianța cu PSD va duce la despărțirea lui de PNL

”Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL şi e obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, să asigurăm reprezentarea politică în Parlamentul României.

Asta e o legendă. De ce Florin Cîţu s-a dus la întâlnire cu PSD? Nu trebuie să accepţi aşa ceva. E o acţiune contrară a tot cee ace înseamnă PNL, a tot ceea ce înseamnă valori, principiul în care noi am crezut şi în care cred atâţia români”, a declarat Ludovic Orban, fostul șef al PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe