Ludovic Orban s-a dus direct la Cotroceni după ce Rareș Bogdan l-a făcut praf. Ce s-a întâmplat între el și Klaus Iohannis

Ioana Bucur / 19.01.2021, 08:10
Ludovic Orban s-a dus direct la Cotroceni după ce Rareș Bogdan l-a făcut praf. Ce s-a întâmplat între el și Klaus Iohannis

Ludovic Orban s-a dus direct la Cotroceni  după ce Rareș Bogdan l-a făcut praf. Discuții tensionate între fostul premier și președintele Klaus Iohannis. Ce șanse are să piardă șefia PNL?

Ludovic Orban s-a dus direct la Cotroceni. Discuții tensionate cu Klaus Iohannis

Surse citate de G4media au dezvăluit că Ludovic Orban s-a dus direct la Cotroceni, după atacul public furibund lansat de Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, la adresa sa. Fostul premier ar fi avut o discuție cu Klaus Iohannis cu privire la actuala situație din partid. Tensiunile în rândul liberalilor sunt evidente, mai mulți membri cerând demisia lui Orban din funcția de președinte PNL.

Ludovic Orban este criticat dur de colegii de partid din pricina modului în care fostul prim-ministru a negociat cu actualii parteneri de guvernare, USR PLUS și UDMR.

„I s-a umflat capul. Și-a închipuit că este lupul alfa”

Cu doar câteva zile înainte de organizarea congresului ordinar, în care va fi aleasă o nouă conducere a formațiunii politice, Partidul Național Liberal este la un pas de scindare. O nouă tabără formată în interioul PNL, „reformistă”, „progresistă”, din care fac parte Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Emil Boc, Ilie Bolojan și Gheorghe Falcă, a cerut public demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului.

„Cred că Ludovic Orban va fi un excelent preşedinte de Camera Deputaţilor şi trebuie să rămână preşedintele Camerei Deputaţilor patru ani de zile, dar nu cred că trebuie să fie şi preşedintele PNL. Cred că a eşuat ca preşedinte PNL. Toţi premierii care au ajuns în Palatul Victoria au ieşit de acolo trăncăniţi la cap, au ieşit de acolo cu capul umflat. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo şi să rămână omul care a fost, i s-a umflat capul. Şi-a închipuit că este lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte”, a spus Rareş Bogdan, la Aleph News.

Ludovic Orban a mers direct la Cotroceni după atacul lui Rareș Bogdan
Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Inquam Photos / George Călin

Rareș Bogdan a explicat că reformiștii din PNL sunt susținuți de zeci de filiale și că se dorește o repozițioanare și o „democratizare totală” a partidului:

„În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea şi repoziţionarea partidului, democratizarea totală a partidului, repoziţionare pe bază de competenţă şi profesionalism a oamenilor în funcţii publice. Partidul, în continuare, este pe un butoi de pulbere”, a adăugat Rareș Bogdan.

Cine ar putea intra în noua formulă de conducere a Partidului Național Liberal

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a cerut și el demisia lui Ludovic Orban, în urma pierderii alegerilor generale. Printre numele propuse de acesta pentru noua formulă de conducere a partidului se numără Florin Roman și Alina Gorghiu.

„Orban trebuie să plece. PNL a pierdut alegerile generale.S -a clasat pe locul doi.În ultimul an, din păcate, partidul a fost condus discreţionar de către preşedintele partidului. Trebuie să discutăm în interiorul partidului şi să alegem la congres, care va avea loc în iunie sau în toamnă, o echipă care poate să aducă PNL pe primul loc ” spune el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI