Ludovic Orban nu vrea doar să-l învingă pe Florin Cîțu în alegerile din partid. ”Președintele PNL trebuie să fie și premier”

Iancu Andreea, Cristi Ionică 27.06.2021, 20:12
Ludovic Orban nu vrea doar să-l învingă pe Florin Cîțu în alegerile din partid. ”Președintele PNL trebuie să fie și premier”

Se ascute lupta la vârful PNL, pe măsură ce alegerile pentru funcția de președinte al partidului se apropie. Zarurile au fost aruncate, iar în lupta pentru șefia Partidului Național Liberal s-au înscris doi politicieni cu greutate, Ludovic Orban, actualul lider liberal și premierul României, Florin Cîțu. Deși pare că politicianul care ocupă în prezent funcția de președinte al PNL își dorește un nou mandat, Ludovic Orban a dezvăluit că nu vrea doar să-l învingă pe Florin Cîțu în alegerile din partid. Orban are planuri mărețe și visează la funcția de prim-ministru al României.

Ludovic Orban nu vrea doar să-l învingă pe Florin Cîțu în alegerile din partid

Liderul partidului liberal nu se lasă scos din politică, deși imaginea sa nu a rămas tocmai intactă după ce Guvernul condus de el a fost demis în urma votului a 261 de parlamentari. Acest lucru nu îl împiedică pe Ludovic Orban să spere la mai mult, politician declarând recent că nu vrea doar să îl învingă pe Florin Cîțu în alegerile din partid. Liderul PNL speră că ocuparea postului de șef al partidului îi va readuce scaunul de la Palatul Victoria.

Domnul Ţapu (n. red. – senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Neamţ) spunea că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului. Eu spun altceva, că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier, a spus liderul actual al PNL, Ludovic Orban, duminică, într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ.

Ludovic Orban nu vrea doar să-l învingă pe Florin Cîțu în alegerile din partid
Ludovic Orban, actualul lider PNL, speră la o nouă funcție de premier al României

Pe ce se bazează Orban pentru câștigarea șefiei PNL

Iar atuurile pe care se bazează Ludovic Orban sunt relațiile bune pe care acesta le are cu membrii partidului, în comparație cu contracandidatul său, Florin Cîțu.

E o mare diferenţă între mine, şi nu mă refer la contracandidatul meu, mă refer la toată echipa care zice că îl susţine. Nu cred că împreună ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL, pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului cât cunosc eu. În ceea ce priveşte ce va urma (după congresul de alegeri al PNL – n.r.), eu nu am ocupat toate poziţiile de conducere pentru echipa mea, eu am păstrat cinci locuri libere pentru oameni care l-au susţinut pe Cristian Buşoi, iar când s-a vacantat primul post de vicepreşedinte în Biroul Politic Naţional l-am susţinut pe Cristian Buşoi, care a fost contracandidatul meu, să ocupe acea poziţie şi a fost ales vicepreşedinte. Eu deja am menţinut unitatea PNL după o astfel de competiţie şi, cu siguranţă, eu sunt un garant al menţinerii unităţii PNL după ce voi câştiga alegerile în partid, a afirmat liderul PNL.

Chiar dacă mulți se gândesc să relația dintre Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis ar putea influența alegerile din fruntea PNL, Orban a precizat că nu va apela la „la niciun factor extern” pentru sprijin.

Pentru mine decizia de alegere a preşedintelui PNL trebuie să aparţină în integralitate membrilor PNL, care trebui să ia decizia indiferent de considerente care pot veni din exterior, a adăugat el.

Când se va decide președintele liberalilor

Partidul Național Liberal traversează o perioadă importantă în aceste zile, membrii organizației urmând să participe la conferințele județene de alegeri în perioada 1 iulie – 10 august. Acestea au scopul de a stabili cine sunt liderii de la nivelul județelor în cadrul PNL. Ulterior, după alegerile din teritoriu, până pe data de 25 septembrie, urmează să aibă loc campania internă pentru Congres, care se va desfășura timp de 45 de zile, conform statutului. Comisia care urmează să organizeze Congresul PNL, la care se va stabili cine devine liderul partidului pentru următoarea perioadă, este condusă de Theodor Stolojan, din echipă făcând parte atât membri susținători ai lui Ludovic Orban cât și ai premierului Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...