Motivul pentru care Rareș Bogdan a vrut să-și dea demisia din conducerea PNL după alegeri. Dezvăluirile lui Cozmin Gușă

Ana Anitoiu 14.12.2020, 10:14
Motivul pentru care Rareș Bogdan a vrut să-și dea demisia din conducerea PNL după alegeri. Dezvăluirile lui Cozmin Gușă

Motivul pentru care Rareș Bogdan ar fi vrut să-și dea demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), după alegerile parlamentare ce au avut loc pe data de 6 decembrie 2020, a fost dezvăluit de Cozmin Gușă. El ar fi avut o propunere și pentru alți politicieni.

Ce a declarat Cozmin Gușă, despre motivul pentru care Rareș Bogdan ar fi vrut să-și dea demisia din conducerea PNL

Potrivit lui Cozmin Gușă, Rareș Bogdan a vrut să își dea demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal, ca urmare a rezultatului slab pe care acesta l-a obținut la alegerile parlamentare ce au avut loc pe data de 6 decembrie 2020.

“Luni seara, PNL a stat să explodeze pentru că Rareş Bogdan a avut o inițiativa corectă, pe care în final nu a finalizat-o pentru că era prea complicată situaţia PNL la negocieri. A vrut să îşi dea demisia din funcţia de conducerea de la PNL”, a spus Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă, despre ce inițiativă ar mai fi luat Rareș Bogdan

De asemenea, conform lui Cozmin Gușă, Rareș Bogdan i-ar fi îndemnat și pe ceilalți lideri ai PNL să demisioneze, în urma eșecului de la alegerile parlamentare 2020. Însă, demersul lui nu a avut succes. În prezent, liberalii poartă negocieri pentru formarea unui nou guvern, după ce negocierile cu USR PLUS și UDMR au eșuat.

”A vrut şi să invite, de la Ludovic Orban în jos, pe ceilalţi lideri să facă la fel pentru a-şi asuma un eşec. Ei nu au fost de acord şi, în final, a cedat şi Rareș pentru că în economia de negocieri cu celelalte partide nu putea să meargă PNL decapitat în fața USR PLUS”, a mai spus Cozmin Guşă, potrivit DCnews.

Motivul pentru care Rares Bogdan a vrut sa-si dea demisia din conducerea PNL dupa alegeri. Dezvaluirile lui Cozmin Gusa
Ludovic Orban, Klaus Iohannis si Rares Bogdan

Rareș Bogdan, despre prim-ministrul interimar

Recent, Rareș Bogdan l-a lăudat pe a actualul prim-ministru interimar al României, Nicolae Ciucă. În plus, el a contrazis toate zvonurile ce au apărut în privința unei militarizări a României prin numirea unui fost șef de stat major într-o funcție importantă.

”Nimeni nu militarizează România. Domnul Ciucă este senator ales în județul Dolj cu 25%, este un om extrem de rațional, extrem de hotărât, un pro-occidental și pro-american, un mare patriot care colaborează perfect cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele PNL.”, a spus Rareș Bogdan.

Președintele Klaus Iohannis, întâlnire cu delegațiile partidelor care au intrat în Parlament

Klaus Iohannis și delegaţiile partidelor care au intrat în Parlament, după alegerile ce au avut loc pe 6 decembrie, au o întâlnire, luni, în urma căreia este de aşteptat să anunţe numele noului prim-ministru. Acesta va avea la dispoziție zece zile pentru a-şi prezenta în plenul Camerelor reunite echipa şi programul de guvernare.

Partidele au fost invitate la discuţii în ordinea descrescătoare a numărului voturilor pe care le-au obținut la alegeri. Astfel, primul este PSD, la ora 11.00, apoi PNL, USR PLUS, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), UDMR şi Grupul minorităților naţionale. Fiecare partid va avea propria agendă și va discuta cu președintele timp de o oră. Negocierile dintre PNL, USR PLUS, UDMR, de la care era așteptată formarea unei majorităţi parlamentare, au eşuat, duminică.

Urmăriți Impact.ro și pe